Pinterest laat je nu ook op afbeelding zoeken
Redactie
Pinterest

Pinterest

Gratis

Onze score

8,5

Pinterest heeft een nieuwe zoekfunctie gelanceerd, waarmee het mogelijk is om te zoeken op afbeeldingen in plaats van met woorden. Dit moet zoekresultaten aanzienlijk verbeteren.

Pinterest fotozoekfunctie

De nieuwe zoekfunctie van Pinterest laat je specifieke objecten op een afbeelding selecteren waarna de foto-app met visueel vergelijkbare voorstellen komt. Hierdoor wordt het zoeken in Pinterest veel gemakkelijker, omdat sommige objecten zich nogal moeilijk laten vangen in woorden.

Betere resultaten

De feature wordt vandaag beschikbaar in Pinterest. Door in de hoek van de app op de zoekbutton te klikken en het object dat je wilt zoeken te selecteren, activeer je de nieuwe Pinterest fotozoekfunctie. Niet alleen worden visueel vergelijkbare afbeeldingen getoond, de app laat ook zien wat de term is waarmee het object beschreven wordt. De resultaten kun je vervolgens verder filteren op onderwerp, zodat deze nog nauwkeuriger worden.

Op dit moment staan zo’n 50 miljard foto’s op het sociale medium, waarvan Pinterest naar eigen zeggen nu één miljard heeft geïndexeerd. Het is een leuke nieuwigheid voor gebruikers van Pinterest, maar ook heel interessant voor het verdienmodel van Pinterest. Het bedrijf kan namelijk ook webwinkels gaan tonen die het product verkoopt.

Pinterest

Pinterest

9 (166 reviews)
Gratis via App Store

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.