Pinterest laat je nu ook chatgesprekken voeren
Gijs Ettes

In navolging van populaire fotonetwerken als Instagram heeft ook Pinterest een chatfunctie gekregen. Je hebt nu de mogelijkheid om privéberichten te verzenden, waarbij de focus volgens Pinterest zou moeten liggen op het uitwisselen van ideeën, ontdekkingen en het plannen van projecten.

Pinterest chatfunctie is universeel

Het was voorheen al mogelijk om andere gebruikers te volgen en pins (afbeeldingen met een bijschrift) te delen, maar een Pinterest chatfunctie ontbrak nog. Daar is sinds de laatste update van de iOS-app verandering in gekomen en ook met de webversie en de Android-app kun je nu chatten.

Verder is het handig dat je plaatjes die worden gedeeld via de chatfunctie nog steeds kunt liken en plaatsen op je eigen prikbord. Ook kunnen de afbeeldingen worden doorgestuurd naar je andere contacten op het fotonetwerk.

Pinterest in Nederland

Van de 70 miljoen gebruikers die Pinterest momenteel heeft, komen er zo’n 1,1 miljoen uit Nederland. Het fotonetwerk is vooral bij vrouwen populair: 71,4 procent van de bezoekers is vrouw. Een derde van de gebruikers bezoekt Pinterest alleen via hun mobiel.

Sinds vorig jaar kunnen ook locaties aan pins worden toegevoegd en kunnen bedrijven gesponsorde pins plaatsen. Volgens de makers draait het bij Pinterest overigens niet om zelfgemaakte foto’s, maar juist om het verzamelen en organiseren van afbeeldingen op persoonlijke prikborden. Daarbij kun je denken aan plaatjes van recepten, auto’s, meubels en andere inspirerende zaken.

Pinterest

Pinterest

9 (178 reviews)
Gratis via App Store

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.