Pin-oplossing Payleven nu ook voor particuleren

Wouter Nijsen
9 mei 2013, 12:24
1 min leestijd
Pin-oplossing Payleven nu ook voor particuleren

Payleven heeft haar mobiele oplossing voor pinnen beschikbaar gemaakt voor particulieren. Middels een kastje dat 99 euro exclusief btw kost, kun je nu ook als particulier mensen laten pinnen via je smartphone.

Voor dit mobiele pinnen hoeft geen abonnement te worden betaald . Het Payleven-apparaatje met intern pinautomaat maakt via bluetooth een verbinding met je iPhone. Vervolgens kunnen klanten hun pinpas door het apparaatje heen halen om voor je diensten of product te betalen. Payleven ondersteunt ook creditcardtransacties.

Omdat het Payleven-pinautomaat redelijk goedkoop is en er geen abonnementskosten zijn, rekent het bedrijf wel 2,75 procent exclusief btw per transactiebedrag. Dit maakt pin-oplossing Payleven wellicht alleen echt interessant voor particulieren die regulier met grote betalingen werken.

Al sinds 2012 voor kleine ondernemers

Payleven Payleven opereert sinds eind 2012 in Nederland, maar was voorheen alleen voor kleine ondernemers te gebruiken. In de pilot van september 2012 werd er nog met eenmalige machtigingen gewerkt; sinds begin dit jaar ondersteunt Payleven daadwerkelijke elektronische betalingen.

Lees verder na de advertentie.

De dienst van Payleven doet denken aan die van Square, een Amerikaanse start-up van Twitter-oprichter Jack Dorsey. Square is echter alleen voor creditcardbetalingen bedoeld, maar werkt eveneens met een opzetstuk voor smartphones. De dienst van Twitter-oprichter Dorsey ondersteunde daarnaast allang betalingen aan particulieren.

Categorie: Financiën
Spotlight: Creditcard

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's