Uitdagende game Piloteer is de gratis App van de Week

Wouter Nijsen
29 januari 2016, 11:05
2 min leestijd
Uitdagende game Piloteer is de gratis App van de Week
Piloteer

Piloteer

€ 3,49

Reviewscore

8

Apple heeft de pittige iOS-game Piloteer gebombardeerd tot de gratis App van de Week. In de game vlieg je met een jetpack door een fraaie spelwereld terwijl je allerlei lastige missies voltooit.

Lees verder na de advertentie.

Vlieg met een jetpack in Piloteer

Piloteer werd afgelopen juli uitgebracht en kost normaliter 1,99 euro in de App Store. Heb je het spelletje toen gemist, dan kun je ‘m vanaf vandaag gratis proberen. In Piloteer speel je als een meisje dat een jetpack heeft ontworpen en moet bewijzen dat het gebruik van het apparaat niet zo gevaarlijk is als het lijkt. Toch zul je in het begin vooral veel fouten maken.

Hoewel je Piloteer maar met twee vingers bedient, kan het lang duren voordat je de besturing onder de knie hebt. Je dient links en rechts op het scherm te drukken om omhoog te vliegen. Laat je één vinger los, dan vlieg je de betreffende kant op en kom je waarschijnlijk al snel te val. Het is een kwestie van goed oefenen, want tijdens het spelen merk je dat je steeds beter wordt en behendiger met de jetpack omgaat.

Piloteer bevat twee spelmodi: Career en Free Fly. In de Career-modus doorloop je allerlei missies en ontdek je verschillende omgevingen. Zo krijg je de opdracht om van bankje tot bankje te vliegen of op een specifiek object te landen. Hierbij is het vooral zaak om niet vroegtijdig te crashen of in het water te vliegen. In de Free Fly-modus kun je op je gemak rondvliegen, wat handig is als je eventjes wilt oefenen.

Wat Piloteer zo bijzonder maakt, is de grafische stijl van de game. De spelwereld is handgetekend en de soundtrack geeft het geheel een rustgevend sfeertje. Klein minpunt is dat alle omgevingen nogal op elkaar lijken, waardoor na een tijdje weinig nieuws te zien is.

Piloteer gratis downloaden

Piloteer is tot volgende week donderdag gratis te downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over 107MB aan vrije opslagruimte en iOS 6 of nieuwer.

Piloteer

Fixpoint Productions Ltd.

€ 3,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu