Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Pico Digital Film: deze foto-app verpakt filters in digitale fotorolletjes

Lars Paijmans
13 maart 2017, 11:26
2 min leestijd
Pico Digital Film: deze foto-app verpakt filters in digitale fotorolletjes
Pico Digital Film

Pico Digital Film

Gratis

Reviewscore

7,5

We zouden voor geen goud meer terugwillen naar de tijd van de fotorolletjes. Zeker nu de nieuwe foto-app Pico Digital Film het enige voordeel van deze ouderwetse camera’s naar de iPhone brengt.

Lees verder na de advertentie.

Pico Digital Film gaat bewust terug in de tijd

Voor veel iPhone-gebruikers zal het een gewoonte zijn: je maakt een foto en kiest daarna een bijpassende filter om je kiekje net dat beetje mooier te maken. Ontwerper Louie Mantia laat met Pico Digital Film zien hoe dit in de tijd voor de smartphone werkte.

Pico Digital Film

Toen kon je foto’s een filter geven door het fotorolletje te wisselen. Hierdoor komen kleuren er anders uit te zien, wat bijvoorbeeld voor een warm of koel effect zorgt. Een groot verschil met hoe het nu werkt, omdat je op deze manier de filter al kiest voordat je de foto maakt.

Mantia brengt deze techniek nu naar de iPhone met deze nieuwe fotografie-app. In plaats van je talloze opties voor te schotelen, stel je de helderheid in door over het scherm te vegen en wordt er automatisch scherpgesteld. Het enige wat jij hoeft te doen is het juiste digitale fotorolletje kiezen om het beeld direct te zien veranderen.

Gratis, maar beperkt

Dit maakt van Pico Digital Film een toegankelijke app, met filters die er bovendien erg goed uitzien. In plaats van je foto op overdreven wijze aan te passen, worden slechts de kleuren op subtiele manieren bijgesteld. Zo zien je foto’s er net iets anders uit, maar is het nog steeds aan jou om aan belichting en schaduwen te denken.

Pico Digital Film is gratis te downloaden, maar verschillende filters zijn via in-app aankopen beschikbaar. Voor 3,99 euro ontgrendel je ze allemaal. Je kunt alle beschikbare filmrolletjes uitproberen, zodat je eerst voor jezelf kunt bepalen of de app je geld waard is.

Pico Digital Film

Chase McCoy

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's