3 redenen om foto’s te ordenen met PicJoy

Rutger Otto
17 juni 2015, 15:22
2 min leestijd
3 redenen om foto’s te ordenen met PicJoy

Voor het organiseren van je foto’s heb je in de App Store genoeg keuze, maar PicJoy is na apps als Flickr en Google Foto’s alweer een heel gemakkelijke tool om dit te doen.

Lees verder na de advertentie.

Tegenwoordig willen we niet meer eindeloos door onze foto’s gaan om ze één voor één met de hand te bundelen. Het moet makkelijker kunnen en het kán ook makkelijker. Dat bewijst ook PicJoy.

1. Automatisch organiseren

PicJoy ordent je foto’s automatisch met behulp van allerlei algoritmes. PicJoy voegt vanzelf tags toe aan je foto’s, gebaseerd op datum, locatie en context. Je foto’s worden door de app herkend op bijvoorbeeld monumenten, seizoenen of vakanties. Bij het zoeken kun je direct zien dat de app foto’s op onder meer jaren indeelt of tijden van de dag.

2. Foto’s zoeken

picjoy

Net als bij Google Foto’s kun je ook in PicJoy op trefwoorden zoeken. Verschil is wel dat deze app alleen werkt met Amerikaanse tags. Handig daarbij is wel dat je tijdens het intoetsen van de term al suggesties krijgt met bijhorende foto’s. Dat gaat dus razendsnel. De app geeft zelf voorbeelden van wat je kunt zoeken: plaatsen, weer, seizoenen, tijden en evenementen worden bijvoorbeeld door de app herkend, geregistreerd en georganiseerd.

Mis je nog iets bij een tag, dan kun je er altijd zelf nog een onderschrift bij plaatsen.

3. Verhalen maken

PicJoy helpt je om verhaaltjes te maken met je foto’s. Je kunt nieuwe verhalen toevoegen door op ‘Stories’ te tikken en voor het plusteken te kiezen. Je selecteert dan een ‘cover’ voor het verhaal en je kunt aan de slag met typen. Wel jammer is dat je de foto dus alleen als cover kunt gebruiken en dat je geen verhaal met alleen beeld kunt vertellen.

PicJoy downloaden

PicJoy is nog jong en zal de komende maanden vast verbeterd worden met nieuwe en uitgebreide functies. Zo werkt het team aan ondersteuning voor Dropbox en Google Drive om foto’s te importeren. De app staat voor iOS 8 of nieuwer in de App Store en kost 72,8MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu