Google’s PhotoScan maakt mooie scans van je foto’s

Erwin Vogelaar
15 november 2016, 20:32
2 min leestijd
Google’s PhotoScan maakt mooie scans van je foto’s
Fotoscan van Google Foto's

Fotoscan van Google Foto's

Gratis

Reviewscore

8,5

Google heeft een nieuwe app in de App Store gepubliceerd. Met PhotoScan kun je snel en makkelijk met je iPhone je fysieke foto’s scannen en in de cloud bewaren.

Lees verder na de advertentie.

PhotoScan

Wat is de makkelijkste manier om je fysieke foto’s in te scannen om deze voor altijd in de cloud te bewaren? Google heeft het antwoord met de nieuwe app PhotoScan. Met deze app gebruik je de camera van je toestel om van verschillende kanten een scan van de fysieke foto te maken. PhotoScan plakt de verschillende delen dan bij elkaar om één digitale foto te creëren van hoge kwaliteit.

photoscan

PhotoScan maakt dit proces zo makkelijk mogelijk. Op het scherm zie je direct de vier punten waar je een scan van moet maken. Deze punten zijn aangegeven als grote witte stippen. Dit proces is nodig, omdat de meeste foto’s glanzend zijn. Als je een foto vervolgens vanuit één standpunt maakt, zal het licht de foto verstoren. Naast het verwijderen van deze glans, zal de app er ook voor zorgen dat de afbeelding juist gedraaid wordt, volledig recht staat en dat de achtergrond verwijderd wordt.

Ben je nog niet helemaal tevreden, dan heeft de app ook nog wat extra bewerkingsopties voor een laatste aanpassing. Uiteraard heeft Google deze app gelanceerd in de hoop dat je de foto’s opslaat in Google Foto’s en je deze dienst ook buiten de app gaat gebruiken. Het resultaat van de scans kun je echter gewoon in je fotogalerij opslaan en door iCloud laten uploaden. Om de foto’s naar Google Foto’s te uploaden heb je de Google Foto’s-app nodig. Ook de Google Foto’s-app heeft nu in een update fotobewerkingsopties gekregen.

PhotoScan downloaden

PhotoScan kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 65,9MB vrije ruimte en je hebt minimaal iOS 8.1 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Fotoscan van Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

Fotoscan van Google Foto's
Fotoscan van Google Foto's
Fotoscan van Google Foto's
Fotoscan van Google Foto's
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu