Photomath lost sommen op via de iPhone-camera
Rutger Otto

Moet je een breuk oplossen of kom je niet uit een lange som met plusjes en minnetjes? Dan is PhotoMath letterlijk de oplossing. De app rekent sommen uit door je camera erop te richten.

Het is zo simpel als 1+1. Je opent PhotoMath en richt je camera op een rekensom. Op je scherm verschijnt direct de oplossing. De app zoekt naar cijfers en rekensymbolen en rekent vervolgens de complete som voor je uit. Een nachtmerrie voor leraren.

PhotoMath helpt met rekenen

PhotoMath werkt in elk geval met optellen, aftrekken, delen, worteltrekken en breuken, maar voegt naar eigen zeggen steeds nieuwe functies toe.

photomathMet PhotoMath hoef je niet meer te doen dan de camera te richten op een formule. Is er teveel ruis rond de som (zoals tekst), dan kun je het vakje op het scherm kleiner maken, zodat de som er precies in past. Ook is het mogelijk de zaklamp-functie in te schakelen voor als je in een donkere omgeving rekent.

In plaats van een ‘nachtmerrie voor leraren’ noemt PhotoMath het zelf overigens een extra hulpmiddel om te leren rekenen. Bij elke opgeloste som is namelijk stap voor stap te bekijken hoe je tot de oplossing komt. Dat kan voor mensen die slecht zijn in rekenen en wiskunde net het extra stukje hulp zijn dat ze nodig hebben. Let wel goed op: tijdens het testen werden cijfers soms verkeerd geregistreerd. Dus voor je een antwoord klakkeloos overneemt, altijd zelf even nakijken of het klopt. De app ondersteunt nog geen geschreven sommen.

PhotoMath downloaden

PhotoMath is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is iOS 7 of nieuwer benodigd, evenals 7,2MB aan vrije opslagruimte.

Photomath

Photomath, Inc.

10 (9 reviews)
Gratis via App Store

Photomath
Photomath
Photomath
Photomath
Photomath
Photomath
Photomath
Photomath

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.