De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Googles Photo Sphere: maak gave panorama’s als in Street View

Rutger Otto
20 augustus 2014, 12:58
1 min leestijd
Googles Photo Sphere: maak gave panorama’s als in Street View

De app Photo Sphere van Google is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Je kunt er 360° foto’s mee maken en ze uploaden naar Google Street View.

Lees verder na de advertentie.

Mocht je altijd al aspiraties gehad hebben om als Street View fotograaf aan het werk te gaan, dan kun je je hart ophalen met Photo Sphere Camera. Met deze gratis app van Google maak je supersimpel toffe panoramafoto’s.

Simpel 360° foto’s maken

photo sphere

Open je Photo Sphere voor het eerst, dan krijg je uitleg over hoe je de perfecte 360° foto schiet. Je houdt de iPhone dicht bij je gezicht in verticale stand, vervolgens draai je om je as. Dat herhaal je met een omhoog gekantelde telefoon en met een omlaag gekantelde telefoon. Je draait dus drie rondjes.

Google maakt niet één vloeiende panoramafoto. Bij het openen van de camera in de app, dien je steeds op rondjes te richten. Een cirkeltje loopt vol en Photo Sphere maakt een foto. Zo maak je verschillende kiekjes, tot alles in 360° om je heen is vastgelegd. Photo Sphere legt de puzzelstukjes daarna mooi over elkaar heen om er een vloeiend geheel van te maken. Dat is in een buitenomgeving overigens gemakkelijker dan binnen, waar je nog wel eens lelijke overgangen kunt krijgen.

Met de app wil Google natuurlijk nog meer foto’s aan Maps en Street View kunnen toevoegen. Daarvoor worden na de Android-gebruikers nu dus ook iOS-gebruikers ingeschakeld. Nadat je een panorama hebt gemaakt, is uploaden naar Google heel gemakkelijk. Via GPS bepaal je jouw locatie en je tikt simpelweg op ‘Publiceren op Google Maps’. Je moet daarvoor altijd je toestemming geven.

Photo Sphere downloaden

Photo Sphere vereist een iPhone 4S of nieuwer en draait op minimaal iOS 7. Voor installatie is 18,7MB aan vrije opslagruimte nodig.

Google Street View

Google LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Google Street View
Google Street View
Google Street View
Google Street View
Google Street View
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu