Phonejoy zet alle iPhone games die een controller ondersteunen op een rij
Roel van Hout

Ondersteuning voor iPhone game controllers is er sinds iOS 7, maar in de App Store kun je niet snel zien welke games ermee werken. Gelukkig is er Phonejoy, die deze games voor je op een rij zet!

Sinds de introductie van iOS 7 is het mogelijk om games op je iPhone te spelen met een externe controller. Goed nieuws voor wie maar niet kon wennen aan het gamen op een touchscreen. Fabrikanten als Steel Series en Logitech maakten al goede controllers voor de iPhone, die onder meer door Apple worden verkocht, zowel online als in Apple Stores.

→ Vind nog meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!

Het moge duidelijk zijn: aan de aanschaf van zo’n controller kun je je geen buil vallen, maar het is jammer dat je in de App Store niet gemakkelijk kunt zien welke games zo’n controller ondersteunen. Eigenlijk zou Apple daar een aparte categorie voor moeten inrichten. Wie weet doet het dat ook nog wel, maar tot die tijd is er gelukkig Phonejoy.

Phonejoy bevat een lijst met meer dan 100 games

Phonejoy is een Kickstarter-project waarvan de eigen controller in maart verschijnt, maar in de app kun je alvast zien welke games door welke controllers worden ondersteund. Daarbij blijft het niet beperkt tot de controllers voor iOS 7: daarvoor zijn er ook al enkele arcadekasten en -sticks uitgebracht waar sommige games mee werken. Ook die kun je binnen een handomdraai vinden in de Phonejoy app.

De Phonejoy app is gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.