Phoenix Wright Trilogy HD: advocaat spelen op je iPhone
Wouter Nijsen

Spelontwikkelaar Capcom heeft vandaag de eerste drie Phoenix Wright-spellen naar de iPhone en iPad gebracht. De spellen kwamen oorspronkelijk uit op spelcomputers Game Boy Advance en Nintendo DS.

In Phoenix Wright is het de bedoeling dat je je cliënten zo goed mogelijk verdedigt voor de rechter, en de echte dader tegelijkertijd probeert te ontmaskeren. Dit doe je door het verzamelen van onweerlegbaar bewijs. In Phoenix Wright zul je dus vooral speuren naar aanwijzingen en lange gesprekken voeren die ook vol met hints zitten.

Speel als Phoenix Wright

phoenixIedere missie in het spel kent hierdoor twee onderdelen: het onderzoek waarin je bewijs verzamelt en de daadwerkelijke rechtszaak zelf. Hierin toets je al je aanwijzingen en bewijs tegen de opmerkingen van getuigen en verdachten.

De bundeling van de eerste Phoenix Wright-games is gelukkig wel opgepoetst, want de beeldkwaliteit van een gemiddelde Game Boy Advance-titel kan uiteraard niet opboksen tegen de pixeldichtheid van de iPhone 5 en laatste iPad. Optimaal is deze overzetting echter niet. De game maakt bijvoorbeeld geen gebruik van de extra ruimte die een iPhone 5 op zijn scherm heeft.

Niet goedkoop

Ieder spel in de Phoenix Wright-trilogie bevat meerdere zaken. De eerste twee kun je voor niets spelen. Voor het hele pakket zul je 14,99 euro moeten neerleggen of 5 à 6 euro voor één van de drie titels. Dit lijkt een fors bedrag, maar hier krijg je wel één tot drie spelklassiekers voor terug.

[app 365681816][appimg 365681816]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.