Philips Hue-lampen bedien je voortaan nog gemakkelijker met Zones

Florence Peeters
9 mei 2019, 17:01
2 min leestijd
Philips Hue-lampen bedien je voortaan nog gemakkelijker met Zones
Philips Hue

Philips Hue

Gratis

Reviewscore

7,5

Philips heeft zijn Philips Hue-app uitgebreid met Zones. Voortaan kun je meerdere lampen uit verschillende kamers groeperen en bedienen. Zo schakel je bijvoorbeeld gemakkelijk alle slimme lampen op de bovenverdieping in één keer uit.

Lees verder na de advertentie.

Philips Hue Zones toegevoegd aan app

Met de Philips Hue-app bedien je jouw slimme lampen vanaf je iPhone of iPad. Met een update voegt de lampenfabrikant een fijne functie toe. Met Zones bedien je verschillende lampen in meerdere kamers, of juist een deel van een kamer. Het zorgt ervoor dat je beter kan indelen welke lampen je tegelijkertijd wil bedienen.

Eerder was het alleen mogelijk om kamers te bedienen, wat niet altijd handig was. Als je Philips Hue-lampen in zowel de keuken als de woonkamer hebt, is het wel zo fijn als je deze’s avonds met één druk op de knop kan uitschakelen. Dit was voorheen alleen mogelijk als je al deze lampen als één kamer zou instellen.

Zones bedien je niet alleen op ‘aan’ of ‘uit’, maar ook de felheid of kleur van meerdere lampen verander je zo in een keer. Vind je het mooi om ‘s avonds enkel de twee lampen rondom de televisie een kleur te geven, dan stel je dat met zo’n Zone snel in.

Zones instellen in de Philips Hue-app

Momenteel is de functie alleen beschikbaar als bètaversie, en wordt de definitieve versie ervan later toegevoegd. Dit verandert niks aan de werking van Zones. Een zone instellen gaat eigenlijk net zo gemakkelijk als een kamer instellen in de Philips Hue-app.

Philips Hue Zones

Ga hiervoor in de app naar Instellingen en dan naar het menu ‘Kamers en zones’. Hier tik je op ‘Nieuwe maken’ en dan op ‘Zone maken (bèta)’. Selecteer vervolgens alle lampen die je in een zone wil hebben en geef deze een herkenbare naam en icoontje. In het ‘Woning’-tabblad vind je daarna een nieuw overzicht met al jouw zones, waar je deze gemakkelijk in- of uitschakelt.

Hier kun je een lichtscène maken die speciaal voor deze zone bedoeld is. Omdat de functie nog in bèta zit, is het voorlopig nog niet mogelijk om zones op te nemen in routines, te combineren met andere slimme apparaten of deze aan te sturen met Siri.

Philips Hue

Signify Netherlands B.V.

Gratis via App Store

Philips Hue-Lampen zijn niet alleen met deze app te bedienen, maar werken ook met Apples eigen Woning-app. In onze HomeKit-gids lees je alles over Apples ecosysteem voor slimme apparaten. Check ook welke HomeKit-apparaten nog meer de moeite waard zijn voor een smart home.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen