Philips Hue-app krijgt uitgebreide update
Wouter Nijsen

De Philips Hue-app heeft dinsdag een uitgebreide update gekregen. Na de update kunnen led-lampen onder andere reageren op veranderingen in het weer, notificaties op telefoons en de locatie van de gebruiker.

De Philips Hue-led-lampen zijn eind vorig jaar uitgekomen en konden al via de Hue-app of browser worden aangestuurd. Het bijzondere van de Hue-lampen is dat ze van kleur en tint kunnen veranderen. Philips kondigde de update van de app dinsdag aan op zijn site. Een introductie van de update zie je in het onderstaande filmpje.

Na de update kunnen de lampen dus knipperen of een bepaalde kleur vertonen als er een verandering is in het weer, bij je aandelen, bij sportuitslagen of bij het binnenkomen van e-mail. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om een lamp in de kleuren van jouw favoriete club te laten knipperen als ze een goal scoren. Op deze manier kun je van alles op de hoogte blijven via de lampen in je omgeving.

De Hue-app maakt het nu ook mogelijk om via geofencing te achterhalen of je thuis bent of niet. Hierbij schakelen de lampen zichzelf automatisch uit als er niemand is of aan als je bijna thuis bent. Er zijn daarnaast patronen in te stellen, zodat je Hue-lampen automatisch een bepaalde kleur of tint aannemen bij het wakker worden of het werken aan je studie of baan.

Deze in te stellen patronen zijn bovendien goed te gebruiken als je op vakantie gaat. Het is bijvoorbeeld in te stellen dat je lampen iedere dag op een willekeurig tijdstip even aan gaan, waardoor inbrekers het idee krijgen dat je gewoon thuis bent.

[app 557206189][appimg 557206189]

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.