De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Livestream-app Periscope nu ook zonder Twitter te gebruiken

Gijs Ettes
12 mei 2015, 7:49
2 min leestijd
Livestream-app Periscope nu ook zonder Twitter te gebruiken
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

8

De populaire app Periscope, waarmee je met een druk op de knop een livestream kunt starten, heeft een update gekregen. Deze voegt nieuwe mogelijkheden toe en laat je aanmelden met een telefoonnummer.

Lees verder na de advertentie.

Diverse verbeteringen

Om Periscope te gebruiken, heb je daardoor niet per se meer een Twitter-account nodig. Dat is volgens de makers van de app overigens wel handig voor het vinden van andere mensen die gebruikmaken van de livestream-app. De Periscope-update brengt verder de optie om je profielfoto aan te passen door een foto uit je galerij te plukken. Voorheen was het niet mogelijk om je profielfoto aan te passen.

periscope-update

Verder is het vanaf nu gemakkelijk om op comments onder een uitzending te reageren. Klik op een bericht en je kunt direct beginnen met het opstellen van een reactie naar de desbetreffende gebruiker. Bij elke reactie staat een pijltje, zodat je deze gemakkelijk kunt onderscheiden van een normale comment.

periscope

Daarnaast geeft Periscope sinds de update aan wanneer de starter van een livestream een kijker blokkeert, bijvoorbeeld wanneer deze zich misdraagt. Volgens het team achter Periscope moet dit de transparantie van de app ten goede komen en de discussies bij streams gezellig houden.

Tot slot zijn er nog een aantal kleine verbeteringen doorgevoerd, waaronder de sortering van de lijst met volgers en mensen die jij volgt op basis van datum in plaats van het alfabet. Ook worden de blauwe vinkjes die tonen dat een gebruiker een geverifieerd Twitter-account hebben in de app getoond en kun je in de ‘Broadcast’-sectie terecht voor alle livestreams die je eerder bent gestart. De Periscope-update moet er tevens voor zorgen dat de app sneller en stabieler werkt.

Periscope-update downloaden

Via onderstaande link kun je Periscope downloaden voor de iPhone. Een versie voor Android is nog niet beschikbaar, maar wel in ontwikkeling. De iOS-app vereist 12,4MB opslag en iOS 7.1 of nieuwer.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen