Periscope slaat streams nu standaard permanent op

Rutger Otto
26 mei 2016, 9:16
2 min leestijd
Periscope slaat streams nu standaard permanent op
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

8

Na de laatste update van Periscope worden opgenomen filmpjes automatisch opgeslagen, zonder dat ze na 24 uur weer verdwijnen. De verandering zat eraan te komen.

Lees verder na de advertentie.

Periscope streams opslaan

Periscope roept gebruikers op de app te updaten naar versie 1.4.1 als ze hun streams standaard op willen slaan. Voorheen kon dat maar 24 uur lang, maar nu worden ze permanent opgeslagen, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Eerder deze maand begon Periscope te testen hoe gebruikers hun uitzendingen konden opslaan. Dat was toen mogelijk door de hashtag #save aan streams toe te voegen. Dan werd de video langer dan 24 uur opgeslagen. Nu is die workaround niet langer nodig. Na het opnemen van een stream, blijft hij in versie 1.4.1 van Periscope automatisch permanent opgeslagen. Dat is een stuk efficiënter.

periscope streams opslaan

Facebook Live

De reden dat Periscope gebruikers toestaan om streams langer op te slaan, is omdat het bedrijf vindt dat de moeite die soms in video’s gestoken wordt, te snel verloren gaat. Het zal er ook mee te maken hebben dat Facebook Live, sinds kort concurrent van Periscope, de uitzendingen altijd al permanent opsloeg. Periscope kan dus niet achterblijven.

Heb je liever niet dat streams voor altijd worden opgeslagen, dan kun je dat aanpassen in de instellingen van de app. Daar zet je het schuifje achter ‘Automatisch verwijderen na 24 uur’ op groen.

Meer vernieuwingen

Met de update komen er ook meer zoekfuncties vrij. Zo kun je nu via de zoekfunctie kiezen voor verschillende categorieën, zoals #muziek of #travel. Streamers kunnen die hashtags aan hun video toevoegen om beter gevonden te kunnen worden.

Periscope voegt regelmatig updates aan de app toe. Zo werkt het bedrijf samen met dronemaker DJI om ook vanuit drones te livestreamen. Op die manier kijk je live mee vanuit de dronecamera. Dankzij de integratie met Twitter, kun je tegenwoordig direct meekijken vanuit de Twitter-app als één van je vrienden een uitzending start.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu