Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Meerkat-concurrent Periscope nu beschikbaar: dit moet je weten

Gijs Ettes
26 maart 2015, 9:23
2 min leestijd
Meerkat-concurrent Periscope nu beschikbaar: dit moet je weten
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

8

De in korte tijd enorm populair geworden livestream-app Meerkat heeft er concurrentie bij gekregen in de vorm van Periscope. De app is sinds vandaag te downloaden in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Livestreamen met Periscope

periscope ios

Periscope is Twitters antwoord op Meerkat, de iOS-app die je met een druk op de knop een livestream laat starten die direct wordt gedeeld met je volgers op Twitter. Het idee achter Periscope, dat Twitter in januari opkocht voor een bedrag van naar verluidt 100 miljoen dollar, is vrijwel hetzelfde. Ook met deze app kun je gemakkelijk livestreams starten en desgewenst delen met iedereen op Twitter. Het maakt niet uit wat je filmt en de livestream is vanaf elk apparaat te bekijken.

Een groot voordeel van Periscope is dat je streams kunt bewaren om ze later weer af te spelen. Dat is iets dat met Meerkat op het moment van schrijven nog niet mogelijk is. Wel kun je de hashtag #Katch toevoegen aan de beschrijving van je Meerkat-stream, zodat deze automatisch wordt geüpload naar YouTube.

Nieuwe uitzendingen ontdekken

Het grote voordeel van Periscope is dat livestreams zijn te bewaren

Net als Meerkat is Periscope gemakkelijk in gebruik. Nadat je met Twitter bent ingelogd, zie je het startscherm met een lijst van streams die momenteel live zijn. Ook kun je recente streams bekijken en uiteraard zelf eentje starten. Livestreams worden standaard opgeslagen, maar dit kun je met een druk op de knop voorkomen. Ben je een livestream aan het bekijken die je leuk vindt, dan kun je met een hartje je waardering laten zien.

Ook is het mogelijk om andere gebruikers te volgen en een pushnotificatie te ontvangen als een nieuwe stream begint. Notificaties zijn gelukkig ook uit te schakelen. Tot slot kun je ervoor kiezen om een Periscope-stream te delen via Twitter, maar dat is niet verplicht. Je kunt je ‘uitzending’ ook op een specifieke groep mensen richten.

Periscope downloaden

Via onderstaande link kun je Periscope downloaden voor de iPhone. Een versie voor Android is nog niet beschikbaar, maar wel in ontwikkeling. De iOS-app vereist 15MB opslag en iOS 7.1 of nieuwer.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu