Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Nu ook in landschapmodus livestreamen met de Periscope-app

Rutger Otto
10 september 2015, 18:01
2 min leestijd
Nu ook in landschapmodus livestreamen met de Periscope-app
Periscope

Periscope

Gratis

Reviewscore

9

Periscope heeft een update gekregen waarmee het onder meer mogelijk is om ook in landschapmodus te livestreamen.

Lees verder na de advertentie.

Periscope horizontaal gebruiken

“U vraagt, wij draaien”, staat in de update-aankondiging van Periscope op Medium te lezen. Met de vernieuwing van Twitter’s livestream-app kunnen gebruikers niet alleen meer in portretmodus filmen, maar ook in liggende stand. Deze horizontale streams kun je bekijken door je iPhone te draaien voor volledig scherm, maar ook door hem verticaal te houden. De rest van het beeld wordt dan onscherp gemaakt. Een horizontale opname komt natuurlijk ook beter over bij mensen die meekijken op een monitor.

Periscope bood voorheen alleen de optie om verticaal te streamen. Gebruikers konden het beeld wel draaien, maar dan draaide er verder niets mee, waardoor je als kijker je hoofd schuin moest houden. Belangrijkste concurrent Meerkat heeft nog geen optie om horizontaal te filmen.

Ook nieuw

periscope gif

Naast een nieuwe filmstand heeft Periscope nog enkele vernieuwingen in de update gestopt. Met ‘Melding voor delen’ komen gedeelde uitzendingen van anderen bijvoorbeeld in je feed te staan. Op die manier is het altijd duidelijk van wie welke stream in je lijst afkomstig is. Wil je jouw stream op Facebook delen, dan kan dat nu ook. Verder is Periscope een stuk toegankelijker geworden voor mensen met een visuele beperking. Zo is de app grotendeels geschikt gemaakt voor stembediening.

Binnenkort verschijnt ook ‘Mutual Follow’ voor iOS. Deze functie is er momenteel alleen nog op Android. Start je een privé uitzending, dan kun je daarmee mensen kiezen die jou volgen en die jij volgt. Ook kun je al deze mensen tegelijk uitnodigen voor je stream. Op die manier laat je streams alleen zien aan mensen die het mogen zien. Wanneer deze optie er voor iOS komt, is echter nog niet duidelijk.

Periscope downloaden

Periscope is gratis te downloaden. Voor de installatie is iOS 7.1 of nieuwer nodig, net als 14,4MB aan vrije opslagruimte.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Bron: Medium
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu