3D Touch, vooruitspoelen en meer in nieuwe versie Periscope
Erwin Vogelaar
Periscope

Periscope

Gratis

Onze score

9

Periscope voor iOS heeft een flinke update gekregen. Zo heeft de app nu 3D Touch-functionaliteit, een vooruitspoelfunctie en een verbeterde wereldkaart.

Periscope 3D Touch

Periscope is de livestreaming app van Twitter, waarmee je via je iPhone filmpjes kunt maken terwijl mensen live meekijken en commentaar leveren. Via de nieuwe wereldkaart is het nu makkelijker om streams van anderen te ontdekken. Hoewel de app al langer een soortgelijke wereldkaart had, werden er maar maximaal 250 streams op getoond en alleen streams die op dat moment live waren.

Kijk je op de kaart, dan worden streams die vlak bij elkaar gefilmd worden gebundeld in bubbels. Door in te zoomen kom je bij de streams in het gebied van je keuze. Livestreams worden in een rode bubbel geplaatst, terwijl replays van de afgelopen 24 uur in een blauwe bubbel staan.

Een andere welkome nieuwe functie is de mogelijkheid om vooruit en achteruit te spoelen als je een stream terugkijkt. Voorheen moest je elke stream in realtime terugkijken, maar dat is niet meer nodig. Zo kun je nu net het ene moment uit de video terugkijken, of bijvoorbeeld iemand anders een specifiek stukje laten zien.

Periscope 3D Touch

De nieuwe 3D Touch-functie komt terug door het Periscope-icoontje op het hoofdscherm in te drukken. Dan kun je direct broadcasten, mensen zoeken of je naar een willekeurige plek op de aarde laten teleporteren. Teleportatie gaat echter nog wel door middel van een videostream. Voor daadwerkelijke teleportatie moeten we nog enkele updates wachten.

Periscope downloaden

Periscope is gratis te downloaden. Voor de installatie is 14,8MB aan vrije opslagruimte nodig. Ook heb je minimaal iOS 7.1 nodig.

Periscope

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Periscope
Periscope
Periscope
Periscope
Periscope

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.