Slimme puzzelgame Perchang is Apples gratis App van de Week

Lars Paijmans
11 november 2016, 17:20
1 min leestijd
Slimme puzzelgame Perchang is Apples gratis App van de Week
Perchang: A Portal Puzzler

Perchang: A Portal Puzzler

€ 2,49

Reviewscore

7

Het is weer vrijdag en dat betekent dat er weer een gloednieuwe App van de Week op je staat te wachten. De komende zeven dagen kun je de slimme puzzelgame Perchang helemaal gratis downloaden. Maar is die game ook echt de moeite waard?

Lees verder na de advertentie.

Perchang is zeven dagen gratis te downloaden

Normaal gesproken kost Perchang 1,99 euro, maar nu Apple het spel verkozen heeft als gratis App van de Week kun je hem een week lang gratis downloaden. Dat is wat ons betreft zeker de moeite waard, omdat het spel een bizarre mix tussen een puzzelgame en flipperkast is.

Je gebruikt namelijk niet alleen flippers om balletjes weg te schieten, al snel komen er ook magneten, portalen en ventilatoren bij kijken. Het doel blijft iedere keer hetzelfde: krijg de kleine balletjes in het doel om door te gaan naar het volgende niveau.

Perchang

De makers van Perchang omschrijven hun spel als een Rube Goldberg-machine, en daar kunnen we ze geen ongelijk in geven. De machines zien er volstrekt onlogisch uit, maar kunnen je stuk voor stuk een handje helpen om het level uit te spelen.

Uitdagend en eenvoudig tegelijk

Het design van Perchang ziet er prachtig uit, met een minimalistische vormgeving waardoor de machines vaak het enige zijn wat je ziet. De kleur wit voert de boventoon, waardoor het juist extra goed opvalt als rood wordt gebruikt om jou aanwijzingen te geven.

Perchang is nu gratis te downloaden, al is er in de app ook een uitbreiding aanwezig die je voor 1,99 euro kunt aanschaffen. Met het originele spel heb je echter meer dan genoeg te doen voordat je over deze uitbreiding na hoeft te gaan denken.

Perchang: A Portal Puzzler

Perchang

€ 2,49 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu