Deze bizarre app bepaalt wie je goede vrienden zijn en wie niet

Rutger Otto
21 januari 2015, 15:35
2 min leestijd
Deze bizarre app bepaalt wie je goede vrienden zijn en wie niet

Wie van je vrienden zorgt er nou eigenlijk voor dat je chagrijnig wordt? Peoplekeeper (of pplkpr, zoals hij in de App Store staat) is een app waarmee je dat soort dingen uitzoekt. Zo scheid je het kaf van het koren in je vriendengroep.

Lees verder na de advertentie.

Hartslag verklapt je gevoel

Peoplekeeper is via bluetooth te koppelen aan een hartslagmeter die meet hoe je fysiek reageert op mensen waarbij je in de buurt bent. De data die hieruit voortkomt wordt door de app Peoplekeeper omgezet in emoties, zoals vreugde, boosheid en chagrijnig. Je geeft zelf aan met wie je tijd hebt doorgebracht en uiteindelijk toont Peoplekeeper welke personen je op de zenuwen werken of waar jij je juist bij op je gemak voelt.

‘Echte’ vrienden

Na een tijdje leert de app ‘wie je echte vrienden zijn’ en kan het zelfs voorstellen om bepaalde mensen uit je contactenlijst te verwijderen. Dat gaat best ver. Aan de andere kant stuurt de app soms een suggestie om goede vrienden een berichtje te sturen om weer eens af te spreken.

Heb je geen hartslagmeter, dan kan je Peoplekeeper nog steeds gebruiken. Je zult dan wel alles zelf (en naar waarheid) moeten invullen in de app als je iemand gaat opzoeken of net hebt bezocht.

Wie zijn je echte vrienden?

De vraag is wat de app precies wil bereiken, maar misschien moeten we het eerder als experiment zien. De makers zijn namelijk twee kunstenaars, genaamd Lauren McCarthy en Kyle McDonald. Zij kwamen op het idee voor de app om quantified self te testen. Wat doe je nou eigenlijk met deze data, zul je echt vriendschappen verbreken omdat een app zegt dat jullie relatie niet goed voor je is? Bepaal het zelf.

Peoplekeeper downlaoden

Peoplekeeper is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is iOS 7 of nieuwer benodigd, net als 0,9MB aan vrije opslagruimte.

pplkpr

Lauren McCarthy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

pplkpr
pplkpr
pplkpr
pplkpr
pplkpr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu