De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Peerby: Nederlandse leen-app helemaal vernieuwd

Rutger Otto
18 november 2014, 11:58
2 min leestijd
Peerby: Nederlandse leen-app helemaal vernieuwd

Op zoek naar een keukentrap om even een nieuwe lamp in het plafond te draaien, maar heb je er zelf geen? Met Peerby leen je het snel bij de buren. De app is nu van een update voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Lenen met Peerby

Peerby is een Nederlandse startup die een leen-app heeft gemaakt. Met Peerby kun je aangeven wat je wil lenen, waarna de mensen in jouw buurt met een Peerby app een mailtje krijgen met de vraag of jij zoiets in huis hebt.

peerby

Het gaat enorm goed met de Amsterdamse startup. Eind oktober liet het bedrijf weten 1,7 miljoen euro van buitenlandse investeerders gekregen te hebben. Momenteel is Peerby al te gebruiken in Nederland, België, Londen en Amerikaanse steden als San Fransisco, maar volgend jaar wil de dienst in 50 Amerikaanse steden actief zijn.

Vernieuwde app

Waar het eerste geld naartoe gaat, lijkt duidelijk. De Peerby app is nu volledig vernieuwd. Het design lijkt de belangrijkste update: Peerby oogt veel overzichtelijker door meer gebruik van wit en kleurtjes voor categorieen, zodat je spullen sneller weet te vinden. Onderin beeld kun je naast zelf een oproep plaatsen ook zien wat mensen in de buurt nodig hebben. Het is dan mogelijk om meteen aan te geven of je iemand kan helpen of niet.
https://www.youtube.com/watch?v=ysBLrBahcI0
In het tabje Transacties vind je een overzicht van oproepjes die je zelf hebt geplaatst. Geeft iemand gehoor aan de oproep, dan kun je met diegene chatten, zodat je duidelijke afspraken met elkaar kunt maken over de voorwerpen (en eventuele beloning).

Het mooie aan Peerby is dat mensen bereid zijn elkaar te helpen. Volgens de makers Daan Weddepohl en Eelke Boezeman slaagt 85 procent van de verzoeken via Peerby, al streeft de startup naar een percentage van 99 procent. Daarnaast is Peerby bij uitstek de app die je kan gebruiken om je buren eens te leren kennen.

Peerby downloaden

Peerby is gratis te downloaden en te gebruiken. Je moet wel een account aanmaken. Voor het installeren van de app is iOS 7 of nieuwer benodigd, evenals 10,5MB aan vrije opslagruimte.

Peerby

Peerby

Gratis via App Store

Peerby
Peerby
Peerby
Peerby
Peerby
Peerby
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu