Peerby laat je binnenkort geleende spullen verzekeren
Wouter Nijsen

De populaire leen-app Peerby gaat binnenkort verzekeringen aanbieden, zodat je gedekt bent tegen schade van geleende spullen.

Peerby verzekeringen

Peerby verzekeringenSpullen lenen met Peerby is super simpel, maar wat doe je als het apparaat dat je hebt geleend kapot gaat of schade oploopt? Daar heeft Peerby iets op gevonden, want de Nederlandse start-up werkt nu samen met Centraal Beheer. Hierdoor wordt het binnenkort mogelijk om als Peerby-gebruiker een leenverzekering af te sluiten, voor het geval dat een apparaat tijdens het gebruik bijvoorbeeld stuk gaat.

Het afsluiten van Peerby verzekeringen is vanaf deze maand in Amsterdam mogelijk. De verwachting is dat ze later dit jaar uitgerold worden naar de rest van Nederland.

Wat kun je met Peerby?

Peerby is een uiterst succesvolle Nederlandse app waarmee je supersnel spullen bij mensen uit de buurt kunt lenen. Dit doe je door een oproep in de app te plaatsen, waar andere gebruikers vervolgens op kunnen reageren. Alle oproepen worden op een overzichtelijke kaart geplaatst, zodat je ziet of er mensen in de buurt zijn die iets nodig hebben. Door middel van de ingebouwde chatfunctie kun je vervolgens met diegene overleggen, duidelijke afspraken maken en een eventuele financiële vergoeding afspreken.

Daarnaast is het erg fijn dat je met Peerby (veel) geld bespaart. Het lenen van spullen is immers in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan wanneer je deze zelf moet aanschaffen.

Peerby is gratis in de App Store of via onderstaande link te downloaden. Zorg dat je voor de installatie beschikt over iOS 7 of hoger en 9,1MB aan vrije opslagruimte. De app is overigens recentelijk geüpdatet voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus, dus ook op die apparaten werkt Peerby probleemloos.

Peerby

Peerby

2 (3 reviews)
Gratis via App Store

Peerby
Peerby
Peerby
Peerby

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.