Pebble vernieuwt firmware en iOS-app: dit is er veranderd

Rutger Otto
8 maart 2016, 11:59
2 min leestijd
Pebble vernieuwt firmware en iOS-app: dit is er veranderd
Pebble OLD VERSION

Pebble OLD VERSION

Gratis

Reviewscore

7,5

Er is een nieuwe versie van Pebble’s besturingssysteem en voor de gelegenheid is ook de app op de schop gegaan. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies voor Pebble

De populaire smartwatch Pebble blijft maar vernieuwen. Regelmatig brengen de makers updates uit voor het besturingssysteem, dat inmiddels toe is aan versie 3.10. In die nieuwste firmware-update zijn kleine vernieuwingen toegevoegd. Als iemand alleen een emoji stuurt, komt die voortaan bijvoorbeeld groot in beeld. Tenminste, als het er één van de twaalf is die ondersteund worden.

Ook biedt 3.10 nieuwe tweaks aan Pebble Health, de fitnesstracker van de smartwatch. Zo zul je aan het einde van de dag een verbeterde samenvatting krijgen voorgeschoteld van jouw activiteiten van de dag.

pebble app

Pebble-app geüpdatet

De grootste vernieuwingen zijn echter te vinden in de bijhorende Pebble-app. Die is helemaal veranderd. De app oogt vanaf nu een stuk strakker en overzichtelijker, met de drie belangrijkste categorieën, Watchfaces, Apps en Notificaties onder in de app. Je wisselt door op de icoontjes te tikken.

Handig is vooral het nieuwe notificatie-scherm van de app, waar je precies kunt aangeven van welke apps je wel en niet meldingen wil krijgen. Zet je het schuifje achter apps uit, dan komen de notificaties alleen nog binnen op je iPhone, maar niet meer op de Pebble. Achter het schuifje staat nog een driepunts-icoon, daarmee kun je de mutes nog verder instellen, bijvoorbeeld dat je notificaties alleen in het weekend uit moeten staan. Komt er een notificatie binnen op je smartwatch, dan kun je voortaan ook direct muten via de Pebble-knoppen.

Pebble voert constant verbeteringen door voor zijn smartwatch. Er zijn inmiddels verschillende modellen op de markt. De eerste versie met zwartwit-scherm kost nu 100 euro. De duurste variant is de Pebble Time Steel van 250 euro, die heeft wel een kleurenscherm. Net als de ronde Pebble Time Round, die 230 euro kost.

Apple Watch

Dat is een stuk goedkoper dan de Apple Watch, die vanaf 419 euro verkrijgbaar is. Ook gaat de accu van de Pebble een paar dagen tot een week mee, de Apple Watch moet elke dag worden opgeladen. Daar staat wel tegenover dat de smartwatch van Apple een betere schermkwaliteit heeft en nauwer samenwerkt met de iPhone.

Lees meer over de Apple Watch

Bron: Pebble
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu