4 vragen beantwoord over Peach: de nieuwe social-hit

10 januari 2016, 13:21
3 min leestijd
4 vragen beantwoord over Peach: de nieuwe social-hit
Peach — share vividly

Peach — share vividly

Gratis

Reviewscore

7,5

Het internet stond ineens vol over de nieuwe app Peach. Maar wat is het en wat kun je ermee? In dit artikel zetten we de 4 dingen die je moet weten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. Wat is Peach?

Er is weer een nieuwe sociaal platform dat wil proberen om een plekje tussen de grote jongens (Facebook, Twitter) te veroveren. De naam is Peach en de app is momenteel alleen nog beschikbaar voor iOS.

Peach is de nieuwe app van Dom Hofmann. Die naam zegt je misschien niets, maar hij stond eerder aan de wieg van het inmiddels populaire Vine. Niet gek dat zijn nieuwe app direct aandacht krijgt. Peach is simpel: een netwerk waar je simpelweg kleine berichtjes plaatst of afbeeldingen deelt.

2. Hoe maak je een account?

Peach is als gratis app te downloaden in de App Store. Na de installatie kies je een gebruikersnaam waarmee andere mensen je kunnen vinden. Het is immers een sociaal netwerk, waarop je vrienden kunt toevoegen.

Nadat je een gebruikersnaam hebt gekozen, vul je je volledige naam in en voeg je een foto toe. Vervolgens kun je direct aan de slag. Vrienden vind je via je contacten-app of door hun gebruikersnaam in te vullen. Toegevoegde gebruikers komen onder elkaar te staan, je ziet hun laatst gedeelde bericht en hoe lang het geleden is. Door erop te tikken, ga je naar de pagina van een vriend voor meer berichten.

3. Wat doet Peach anders dan andere netwerken?

Peach is niet een compleet origineel platform, het pakt de beste van verschillende netwerken. Op het thuisscherm krijg je een overzicht van waar vrienden mee bezig zijn. Je kunt reacties op berichten achterlaten en hartjes uitdelen. Zoals op elk sociaal netwerk draait het ook bij Peach om status-updates.

Maar er zijn een aantal functies die Peach interessant maken. Niet alleen ziet de app er fraai uit met berichtjes, links (met preview) en afbeeldingen, ook maakt Peach gebruik van ‘Magic Words’. Hierover rept de app zelf overigens niet, maar met bepaalde woorden kun je andere dingen aan posts toevoegen. Door ‘draw’ te schrijven kun je bijvoorbeeld en krabbel maken. Met ‘gif’ kies je een gifje bij je bericht. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook films, series, games, een weerbericht en een locatie toevoegen. Op de website van Peach staan de mogelijkheden op een rij.

peach

4. Waarom moet je het proberen?

Peach heeft potentie om te slagen als sociaal platform. Dat hangt er uiteindelijk vanaf welke van je vrienden er (enthousiast) van gebruikmaken. Omdat de app er momenteel alleen voor iOS is, zal het misschien niet zo’n vaart lopen. Er is zelfs geen desktop-app of browserversie.

Maar de app ziet er prettig uit, heel overzichtelijk. Ook is Peach simpel om te gebruiken, al zul je wel even in de Magic Words moeten duiken. Dat is wel de moeite, want vooral deze woorden maken voor de app het onderscheid met concurrenten. Het biedt gebruikers meer vrijheid om zichzelf uit te spreken op een manier waarom zij dat willen.

Peach downloaden

Wil je Peach eens proberen? In de App Store is hij gratis te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 8.3 of nieuwer nodig.

Peach — share vividly

Byte Inc.

Gratis via App Store

Peach — share vividly
Peach — share vividly
Peach — share vividly
Peach — share vividly
Peach — share vividly
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu