Tip: prijzige app PDF Expert 5 voor iOS tijdelijk gratis
Gijs Ettes
PDF Expert by Readdle

PDF Expert by Readdle

€ 10,99

Onze score

8,5

Deze week heeft Apple geen game, maar een productiviteits-app uitgelicht als gratis app van de week. Tot en met volgende week donderdag kun je de prijzige applicatie PDF Expert 5 (normaal 9,99 euro) volledig kosteloos downloaden.

Dit kun je met PDF Expert 5

De naam zegt het al: met PDF Expert 5 kun je diverse handige dingen doen met pdf-bestanden. Uiteraard is het met de app mogelijk om dit soort bestanden te openen en lezen, maar je kunt ook pdf’s laten voorlezen. Daarbij heb je de keuze uit diverse talen, waaronder het Nederlands. Bij het bekijken van pdf’s heb je mogelijkheid om de achtergrond aan te passen (donker of licht), bladwijzers te plaatsen en snel een overzicht van annotaties te bekijken.

Verder biedt de app uiteraard de optie om pdf-bestanden te maken en aan te passen. Op diverse manieren kun je aantekeningen aanbrengen, van tekst tot figuren, lijnen en markeringen, maar het is ook mogelijk om gesproken commentaar te geven. Ook handig: je kunt formulieren die je als pdf ontvangt gemakkelijk invullen en ondertekenen. Heb je een stapel pdf’s die je wilt samenvoegen, dan is ook dat in een handomdraai mogelijk met PDF Expert 5.

PDF Expert 5 is niet de enige app in zijn soort in de App Store, maar dankzij de vele opties een absolute aanrader. Bovendien werkt de applicatie prima samen met andere apps, zodat je pdf’s (met of zonder annotaties) kunt openen in andere apps. Synchroniseren en beveiliging instellen is zo gepiept en PDF Expert 5 kan ook met andersoortige bestanden overweg, waaronder .gif, .zip en .mp4. Kortom, een zeer complete productiviteits-app die je – zeker de komende dagen – niet mag missen.

PDF Expert 5 downloaden

Via onderstaande link kun je PDF Expert 5 tijdelijk gratis downloaden. De app vereist iOS 8.0 of nieuwer en tenminste 71,2MB aan vrije opslagruimte. De interface is geoptimaliseerd voor zowel smartphones als tablets.

PDF Expert by Readdle

Readdle Inc.

9 (112 reviews)
€ 10,99 via App Store

PDF Expert by Readdle
PDF Expert by Readdle
PDF Expert by Readdle
PDF Expert by Readdle
PDF Expert by Readdle

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.