Pc-hit Rollercoaster Tycoon 3 mogelijk naar iOS
Gijs Ettes

De pretparksimulator Rollercoaster Tycoon 3 komt mogelijk naar mobiele apparaten als de iPhone en iPad. Ontwikkelaar Frontier Developments heeft zich verzekerd van de rechten van de game.

Rollercoaster Tycoon 3Frontier Developments, dat is gevestigd in het Britse Cambridge, is een samenwerkingsverband gestart met Atari. Dit stelt de ontwikkelaar in staat om Rollercoaster Tycoon 3 uit te brengen op ‘hedendaagse spelcomputers en mobiele apparaten’.

Rollercoaster Tycoon 3 voor iOS nog niet bevestigd

Het bedrijf heeft nog niet bevestigd dat Rollercoaster Tycoon 3 ook daadwerkelijk wordt uitgebracht voor iOS, maar gezien het marktaandeel van het mobiele besturingssysteem lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De pretparksimulator werd in 2004 voor het eerst uitgebracht op de pc en Mac en was net als zijn voorgangers razend populair.

Het eerste deel van Rollercoaster Tycoon verscheen in 1999 en zou aanvankelijk overigens door Atari worden omgezet naar een versie voor iOS, maar die omzetting is al een aantal keer uitgesteld. Dit is mogelijk te wijten aan de slechte financiële situatie bij Atari.

Het is te hopen dat Frontier Developments sneller met Rollercoaster Tycoon 3 over de brug komt; wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.