Geld overmaken via PayPal kan nu met stemherkenning van Siri

Rutger Otto
10 november 2016, 17:34
2 min leestijd
Geld overmaken via PayPal kan nu met stemherkenning van Siri
PayPal

PayPal

Gratis

Reviewscore

8

PayPal heeft zijn app geüpdatet. Het is nu onder meer mogelijk om betalingen te doen door het tegen Siri te zeggen.

Lees verder na de advertentie.

PayPal Siri

Met de app van PayPal was het al gemakkelijk om geld te versturen en te ontvangen, maar nu kan het zelfs zonder de app aan te raken. Voor iedereen met een iPhone en iOS 10 is het mogelijk om met je stem een betaling te doen. Geld versturen kan voortaan met een stemopdracht. Zeg bijvoorbeeld: “Hé Siri, stuur 10 euro naar Lars Paymans via PayPal”. Het geld wordt dan vanzelf overgemaakt.

PayPal lanceert de update niet alleen in Nederland en België (Frans en Nederlands) maar ook in 27 andere landen, waaronder de VS, Duitsland, Frankrijk, China en Spanje. Hieronder kun je alvast een demo bekijken (in het Engels).

Verstuur en ontvang nu geld van over de hele wereld met Siri

Geld vragen

Naast geld naar iemand anders sturen is het ook mogelijk om geld te vragen. Zeg dan bijvoorbeeld: “Hé Siri, vraag Thomas Haenen om 25 euro via PayPal”. De ander krijgt dan een verzoek en kan de betaling doen. Verder kun je als je geld overmaakt ook meteen erbij vertellen waar het voor is. Zo weet de ander waarom hij ineens geld van je krijgt, bijvoorbeeld omdat jullie samen uit eten zijn geweest en de ander het geld heeft voorgeschoten.

Simpele betaal-app

De PayPal-app werd in februari van dit jaar nog onderworpen aan een grote update. Zo kreeg de app een fraai en overzichtelijk design wat het voor gebruikers gemakkelijker maakte om geld over te maken en transacties te beheren. Die kun je tot drie jaar terug bekijken.

Nederlandse apps van banken ondersteunen nog geen Siri om snel geld naar contacten over te maken. De app Tikkie kan via Siri al wel een betaalverzoek aanmaken, maar zover als PayPal heeft geen app de ondersteuning van de spraakassistent nog doorgevoerd. Als je gebruik wilt maken van Siri hebben zowel verzender als ontvanger een PayPal-account nodig.

PayPal

PayPal, Inc.

Gratis via App Store

PayPal
PayPal
PayPal
PayPal
PayPal
PayPal
PayPal
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu