Pause: meditatie-app van de makers van Monument Valley
Rutger Otto
PAUSE - Relaxation at your fingertip

PAUSE - Relaxation at your fingertip

€ 2,29

Onze score

7,5

Even een momentje uit de drukte, dat is wat de app Pause je biedt. Hoe lang je pauze ook duurt, met de app moet je even een momentje voor jezelf pakken.

We hebben drukke levens en misschien vergeten we op tijd rust te pakken. Nu is er een app die je helpt, genaamd Pause, gemaakt door de makers van Monument Valley – studio ustwo. Pause is een ‘ervaring om te relaxen en mediteren’.

Maar één taak

De app gaat drukte te lijf met maar één taak waar je je in Pause op hoeft te focussen. Nadat je de app opent veeg je over het scherm met een stipje mee. Dat doe je heel langzaam en voorzichtig. Het stipje wordt groter en groter totdat het je scherm volledig inneemt. Als ‘speler’ word je gedwongen om langzaam te bewegen. Ga je te snel, dan stopt de app met de sessie. Hetzelfde gebeurt als je stil blijft staan of los laat.

Je blijft dus maar langzaam over het scherm bewegen en ondertussen hoor je rustgevende klanken. Dan geeft Pause een seintje: sluit je ogen. Maar je beweegt wel rustig met je vinger. Zit je pauze erop, dan hoor je een belletje.

Simpel en rustgevend

Pause is heel simpel in opzet, maar dat moet ook. Gebruikers hoeven zich maar op één ding te focussen, waardoor de rest (hoopt het spel) even vergeten wordt. Nadat het aantal minuten wat je hebt ingesteld hebt voorbij is, kun je weer verder met de dag.

Pause is een samenwerking van ustwo en een mentaal gezondheidsbedrijf genaamd PauseAble. De app is gebaseerd op ‘ouderwetse Tai Chi en oefeningen van het bewustzijn’ en is uitvoerig getest, hoewel er geen harde wetenschappelijke bewijzen achter schuilen dat het helpt om even tot rust te komen.

Pause downloaden

Er zitten nog wat kleine gekke dingetjes in de app. Zo kun je nog wel door notificaties gestoord worden tijdens het vegen in Pause. Ook is er nog geen ondersteuning van 3D Touch voor de nieuwe iPhones, al wordt daar aan gewerkt. De app kost 1,99 euro in de App Store.

PAUSE - Relaxation at your fingertip

PauseAble

7 (6 reviews)
€ 2,29 via App Store

PAUSE - Relaxation at your fingertip
PAUSE - Relaxation at your fingertip
PAUSE - Relaxation at your fingertip
PAUSE - Relaxation at your fingertip

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.