Test nu ook je eigen muziekkennis met Pauls Popduel

Rutger Otto
24 maart 2015, 14:16
2 min leestijd
Test nu ook je eigen muziekkennis met Pauls Popduel

Pauls Popduel is bekend als radioquiz op 3FM, maar hij is ook als app voor de iPhone beschikbaar. De app is compleet vernieuwd, waardoor je nu ook in je eentje kan spelen.

Lees verder na de advertentie.

Pauls Popduel

Durf jij jezelf een popkenner te noemen? Dat kun je bewijzen met de Pauls Popduel-app. Het Popduel is dagelijks op de radio te horen bij 3FM tijdens het programma RabRadio, waarin de quiz wordt gepresenteerd door dj Paul Rabbering. In de uitzending strijden twee luisteraars tegen elkaar om te bewijzen wie de meeste muziekkennis heeft.

De pittige quiz is ook op iOS beschikbaar, waar de app inmiddels toe is aan versie 2.0. Met het Popduel kun je nu niet alleen tegen anderen strijden via het internet, maar kun je ook jouw eigen muzikale kennis testen in de singleplayer-modus. De bedoeling is dat je in 30 seconden tijd zoveel mogelijk goede antwoorden geeft. Er zijn vier verschillende soorten vragen, waarbij je punten krijgt voor het aantal goed beantwoorde vragen en een bonus voor je snelheid per vraag. Uiteindelijk komt je score in een ranglijst te staan, die elke maand wordt vernieuwd.

pauls popduel

Kom in de uitzending

Je kunt ook nog steeds tegen willekeurige mensen of Facebookvrienden spelen. De spellen bestaan uit drie ronden met ieder vijf vragen en een finale met shootouts. Ben je sneller met antwoorden dan je tegenstander, dan speel je een leven van de ander weg.

Met Pauls Popduel kun je uiteindelijk ook in de uitzending van Paul Rabbering komen. Als je op de startpagina van de app het ‘On Air’-bordje ziet staan, dan kun je je als kandidaat aanmelden en speel je voor een plek in de uitzending. Als je een goede score neerzet, kun je gevraagd worden om live mee te spelen op de radio. Wil je dat niet, dan ben je natuurlijk niets verplicht.

Pauls Popduel downloaden

Download Pauls Popduel gratis voor iOS 5.1.1 of nieuwer. Voor de installatie is 32MB aan vrije opslagruimte op het toestel benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu