Pathé voor iOS: totale make-over en iPad-ondersteuning

Wouter Nijsen
25 maart 2014, 15:42
1 min leestijd
Pathé voor iOS: totale make-over en iPad-ondersteuning

Steeds vaker reserveren bioscoopbezoekers hun voorstelling via internet of een app. Bioscoopketen Pathé zag die ontwikkeling zo hard groeien dat het heeft besloten de Pathé-app voor iOS compleet op de schop te gooien. Ook is er voortaan ondersteuning voor de iPad.

Pathé-appDe Pathé-app wordt al jarenlang gekenmerkt door een donker uiterlijk en gele en witte stijlkleuren van de bioscoopketen. De app-makers hebben ditmaal voor een wat rustigere interface gekozen, met veel wit en rechthoekige geel gekleurde tegels.

Alle informatie is door de nieuwe interface in één oogopslag zichtbaar. Je ziet in het hoofdmenu de filmtijden, kunt de laatste trailers bekijken, de verwachte films checken en met een druk op de knop een blik werpen op de tien populairste bioscoopfilms van dit moment.

Check aanbod bioscoop in Pathé-app

Pathé-appNet als in de vorige versie kun je een eigen zitplek reserveren in de bioscoopzaal, alleen gaat dat nu gemakkelijker dankzij een overzichtelijk menu. In de nieuwe applicatie zie je voortaan ook het aanbod per bioscoop. De films worden per bioscoop geladen, hetgeen handig is voor wie bijvoorbeeld alleen maar naar Tilburg of naar Eindhoven naar Pathé gaat.

Lees verder na de advertentie.

Met het zoekfilter kies je verder handmatig de vestigingen. De informatie die je bij iedere bioscoop krijgt te zien, is handig. Zo worden alle uitzendtijden van een film onder elkaar weergegeven en staat er duidelijk achter of het een 2D- of 3D-versie betreft.

Pathé-app downloaden

Tot slot kun je in de Pathé-app speciale evenementen bekijken, algemene informatie opvragen en met de zoekbalk zoeken op films, acteurs en crew. Verwacht daarbij geen immense database als bij IMDB, maar dat is logisch.

De Pathé-app is gratis te downloaden in de App Store. De applicatie is een kleine 10MB groot en vereist iOS 6.0 of nieuwer.

Pathé App

Pathé Theatres BV

Gratis via App Store

Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App
Pathé App

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's