Verbeter de wereld in aantrekkelijke iOS-game The Path To Luma
Rutger Otto
The Path To Luma

The Path To Luma

€ 1,09

Onze score

8

The Path To Luma is een mooie, gratis game voor iOS. Het spel schotelt niet alleen toffe puzzels voor, ook laat het je nadenken over groene energie en een betere wereld.

Werelden redden

In Path To Luma bestuur je SAM, een robot die van planeet naar planeet reist om vervuilde en vervallen planeten weer in volle glorie te herstellen. De planeten waar hij naartoe reist zijn grauw en smerig, maar als hij er klaar is, dan bloeit en groeit er weer van alles. Hij redt letterlijk de werelden.

Dat kan SAM natuurlijk niet alleen, daar heeft hij jouw hulp voor nodig. Jij bestuurt SAM door op planeten te tikken en puzzels op te lossen. Want op de verschillende ruimterotsen zijn paden aangelegd, waar de robot niet van kan afwijken. Sommige delen zijn echter afgesloten en poorten gaan alleen open met een batterij, die je eerst met je zonnestaf moet opladen. Daarvoor moet je de planeet zo draaien dat de zon op de panelen schijnt. Ook is het mogelijk aan kranen te draaien waardoor de planeet uit elkaar schuift, of stap je op een lift om een ander gebied te bereiken.

Puzzelen en schoonmaken in The Path to Luma

De puzzels zitten tof in elkaar en het speelt goed, maar de echte kracht van het spel zit ‘m in de graphics. Path To Luma ziet er namelijk schitterend uit. Zeker als je een level hebt uitgespeeld, verandert de uitstraling van een planeet zodanig dat je het idee hebt iets te hebben bereikt. Je maakt de wereld mooier.

Dat doe je zoals gezegd door schone energie te gebruiken. Zonne-energie, windmolens, alles zit erin. Het ligt er dik bovenop en de makers (die eerder het aantrekkelijke Horn maakten) willen spelers inspireren beter over hun eigen energiegebruik na te denken. Maar nergens wordt met het vingertje gewezen dat we per se allemaal groene energie moeten gebruiken.

Gratis downloaden

Een ander pluspunt is dat de game gratis is, zonder in-app aankopen. Echt gratis dus, iets wat tegenwoordig eerder de uitzondering dan de regel is. In totaal zijn er twintig planeten om te ontdekken en te redden, en steeds wordt het een stapje moeilijker. Je bent er wel even zoet mee.

The Path To Luma

The Path to Luma, LLC

10 (1 reviews)
€ 1,09 via App Store

The Path To Luma
The Path To Luma
The Path To Luma
The Path To Luma

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.