Prachtige notitie- en schets-app Paper eindelijk beschikbaar voor iPhone

Gijs Ettes
11 september 2015, 8:48
2 min leestijd
Prachtige notitie- en schets-app Paper eindelijk beschikbaar voor iPhone
Paper by WeTransfer

Paper by WeTransfer

Gratis

Reviewscore

9

De notitie- en schets-app Paper van ontwikkelaar FiftyThree, niet te verwarren met kranten-app PAPER, is eindelijk beschikbaar voor de iPhone. De app laat je gemakkelijk notities maken en bewerken en je ideeën op digitaal papier zetten.

Lees verder na de advertentie.

Al je ideeën op virtueel papier

Notitie-apps zijn er in overvloed voor de iPhone en iPad en hebben allemaal min of meer hetzelfde doel: je productiviteit verhogen door je ideeën op een duidelijke en overzichtelijke manier weer te geven. Paper is wat dat betreft geen uitzondering, want ook in deze nieuwe app kun je met een paar swipes en tikken notities invoeren, foto’s toevoegen, tekenen en annotaties maken. Ook kun je details van foto’s met een druk op de knop oplichten en er eventueel iets bij krabbelen.

paper downloaden

Maar de manier waarop Paper dit doet op het relatief kleine scherm van de iPhone, is bijzonder fijn. De app was al langer beschikbaar voor de iPad en ontwikkelaar FiftyThree heeft dan ook flink moeten sleutelen om ‘m ook functioneel te krijgen op Apples smartphone. Dat heeft geleid tot een notitie-app die principe niet onder doet voor de tabletversie. Je hebt alle bewerkingstools tot je beschikking (waaronder verschillende soorten pennen) en kunt snel en eenvoudig een lijstje of herinnering met foto’s in elkaar draaien, waarbij de belangrijkste onderdelen zijn uitgelicht.

Uiteraard is het ook mogelijk om alleen tekst te gebruiken en bijvoorbeeld een takenlijstje met bullets op te stellen. Door naar rechts te swipen op een streepje maak je er een bullet of taak van, en door naar links te swipen een tussenkopje. Notities worden samengebracht in stapeltjes papier die je kunt doorzoeken en categoriseren. Dat gebeurt met fraaie animaties. De stapeltjes zijn te voorzien van een naam en gemakkelijk in een scrollende lijst te bekijken vanuit het startscherm van Paper.

Tot slot geeft de app je de mogelijkheid om PDF’s te maken of je ideeën via Keynote of PowerPoint te delen. De mooie interface, simpele swipe-besturing en overzichtelijkheid zorgen ervoor dat Paper echt de moeite waard is voor wie eens een andere notitie-app wil uitproberen. Je handgeschreven notitieblok kan in ieder geval de prullenbak in.

Paper downloaden in de App Store

Paper is gratis beschikbaar in de App Store en neemt een kleine 90MB in op je toestel. Verder heb je minimaal iOS 8.0 nodig om van de app gebruik te maken.

Paper by WeTransfer

WeTransfer BV

Gratis via App Store

Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Paper by WeTransfer
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu