360Cities app tijdelijk gratis

Roel van Hout
24 augustus 2013, 14:00
2 min leestijd
360Cities app tijdelijk gratis

Soms is het heerlijk om met Google Streetview wandelingen te maken door plaatsen overal ter wereld. Liefhebbers van deze functie zullen ongetwijfeld bekend zijn met de 360 Cities app, die tijdelijk gratis is.

Onlangs kwam 360Cities nog in het nieuws omdat één van de fotografen de grootste panoramafoto van Tokyo ooit had geschoten. De ongelooflijk scherpe foto, in totaal 600.000 pixels breed, gaf kijkers het gevoel echt bovenop het gebouw waarvandaan de foto genomen is, te staan.

360Cities app

De 360Cities app bevat duizenden van zulke panorama’s, de ene bekender dan de andere. Je hoeft namelijk geen professioneel fotograaf te zijn om je aan te melden bij de dienst. De kwaliteit van de foto’s loopt daardoor soms nogal uiteen, maar het zorgt er wel voor dat er ook foto’s van minder bekende plekken te zien zijn.

Lees verder na de advertentie.

360Cities app werkt als een kijkglas

Wanneer je de app opstart, kun je kiezen tussen het nemen van een eigen panorama of het bekijken van reeds geschoten panoramafoto’s. Het vastleggen van je eigen omgeving werkt min of meer hetzelfde als de panoramastand in de standaard foto app: door je iPhone gestaag en in een rechte lijn rond te bewegen zul je gemakkelijk een acceptabele foto kunnen maken.

Het ontdekken van nieuwe panoramafoto’s kan op meerdere manieren: door op ‘explore’ te tikken zul je je eigen positie op een kaart zien, en de panoramafoto’s die bij jou in de buurt zijn genomen. Door links bovenin op het vergrootglas te tikken kun je zoeken naar shots van bekende locaties. Als je een foto hebt gekozen, kun je de iPhone voor je houden en de omgeving bekijken, waardoor je het gevoel krijgt echt op de locatie aanwezig te zijn.

De 360Cities app biedt een compleet pakket aan mogelijkheden en is voor beperkte tijd gratis te downloaden in de App Store!

Panorama 360 Cities

360Cities

€ 2,29 via App Store
Panorama 360 Cities
Panorama 360 Cities
Panorama 360 Cities
Panorama 360 Cities

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's