Pakkie maakt spullen online (ver)kopen gemakkelijker en veiliger
Lars Paymans
Pakkie

Pakkie

Gratis

Onze score

7

Online iets tweedehands kopen heeft zo zijn nadelen. Zo zul je de verkoper moeten vertrouwen dat hij zijn belofte nakomt. Met de nieuwe app Pakkie wordt dit proces wat veiliger.

Pakkie is een nieuwe uit Nederland afkomstige app, die speciaal bedoeld is voor het online verkopen van tweedehands spullen. Het maakt hierbij niet uit of je iets koopt van Marktplaats, Facebook Marketplace of een ander kanaal: Pakkie dient in alle gevallen als digitale tussenpersoon tussen koper en verkoper.

Pakkie

Het werkt als volgt: als jij iets verkoopt, kun je in de Pakkie-app een betaalverzoek aanmaken. Door deze aan de koper te geven, kan hij of zij het verkoopbedrag inclusief de verzendkosten vermaken. Het geld belandt vervolgens niet direct op de rekening van de verkoper, maar blijft Pakkie vasthouden tot het pakket goed en wel is bezorgd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zodra het geld is overgemaakt krijgt de verkoper een verzendlabel die hij op het pakket kan plakken en daarna meteen op de post kan doen bij een verzendpunt van PostNL, DHL of DPD. De koper kan daarna het pakket volgen en de verkoper weet wanneer het is gearriveerd. Is het pakket op de plaats van bestemming, dan maakt Pakkie automatisch binnen twee dagen het volledige bedrag over.

De app hoopt verkopers aan te moedigen om de dienst te gebruiken, omdat het aanmaken van een verzendlabel in de app erg gemakkelijk gaat en niks extra’s kost. Zo zie je het maximale gewicht en de afmetingen van een klein en groot pakket, zodat je gemakkelijk kunt bepalen welke verpakking voor jou voldoende is. Voor de koper is de app een extra vangnet om fraude tegen te gaan en waar voor zijn geld te krijgen.

Snelle app met vlotte indeling

De app heeft een duidelijk ontwerp, en laat je inloggen via Facebook, je Google-account of je mail. Vooralsnog kun je maximaal producten versturen die je voor een bedrag van 500 euro of lager verkocht hebt. Een klein pakket kost 4,25 en een groot pakket 6,95, net zoveel als bij PostNL.

Ben jij van plan om je iPhone te verkopen? Lees dan in onderstaande tip welke dingen je niet mag vergeten.

Lees ook: iPhone verkopen of inruilen: zo krijg je de beste prijs

→ Download Pakkie in de App Store (gratis)

Pakkie

WeSwitch

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.