Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Paint it Back update biedt nieuwe puzzels, extra features

Thomas Haenen
22 juli 2016, 14:30
2 min leestijd
Paint it Back update biedt nieuwe puzzels, extra features
Paint it Back

Paint it Back

Gratis

Reviewscore

9

Paint it Back 2.0 is een gratis update voor één van onze favoriete puzzelgames. Nieuwe levels, extra features en een gebruiksvriendelijkere interface zijn door de ontwikkelaar toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Paint it Back update

Casual Labs, de ontwikkelaar van Paint it Back, heeft de iPhone-versie van de game geruime tijd ongemoeid gelaten. Onlangs verscheen een pc-versie van Paint it Back waarvoor veel aanpassingen gemaakt werden aan de onderliggende code van het spel. Tegelijkertijd zit deze pc-versie ook vol met nieuwe features en extra levels. Nu zijn deze aanpassingen, verbeteringen en nieuwe levels ook voor de iPhone uitgebracht in een grote, gratis update.

In Paint it Back moet je zogenaamde nonogrammen oplossen. Dat zijn Japanse beeldpuzzels waarbij je zwarte vakjes moet inkleuren. Als je alle vakjes juist invult verschijnt er langzaam maar zeker een afbeelding in beeld. Welke vakjes je moet invullen is af te leiden aan het aantal cijfers dat naast de rijen staat.

Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back
Paint it Back

Paint it Back 2.0 biedt onder andere een set nieuwe levels gebouwd rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar. Ook is er een nieuwe moeilijkheidsgraad, ‘Master’, waarmee de puzzels nog een tikkeltje lastiger worden. Er is een enkele nieuwe achievement toegevoegd.

Daarnaast zijn er een paar aanpassingen die het spel gebruiksvriendelijker moeten maken. Er is een knop toegevoegd om je zet ongedaan te maken, en om hem opnieuw te doen. Zo kun je fouten makkelijker corrigeren. Ook kun je tijdelijke aantekeningen maken, voor als je nog niet helemaal zeker weet of een vakje ingevuld moet worden.

De Paint it Back update ook ondersteuning voor MFi-gamecontroller, en kan nu zowel in landschap- als portretmodus gespeeld worden. Voorheen was portretmodus de enige optie. Casual Labs zegt dat er tot slot nog een groot aantal kleinere verbeteringen op de achtergrond zijn doorgevoerd.

Eerder deze week bespraken we Paint it Back nog in onze rubriek Oogappels, waarin we uitzonderlijk goede apps uitlichten. Rutger noemde het spel één van de beste puzzelgames voor iPhone: “simpel in opzet, maar lastig genoeg om je uren te vermaken.” Eén van zijn weinige kritiekpunten was het gebrek aan updates. De ontwikkelaar had immers al geruime tijd geen verbeteringen uitgebracht. Dat probleem wordt met deze update voorlopig weer verholpen.

> Lees ook: Oogappels #4: Paint it Back is hét puzzelspel voor je vakantie

Paint it Back downloaden

Paint it Back kan gratis gedownload worden in de App Store via onderstaande link. De eerste 75 levels zijn gratis, daarna moet je eenmalig drie euro betalen voor de overige levels. Het spel werkt op elk toestel met iOS 8.0 of nieuwer en is 93,8MB groot.

Paint it Back

Casual Labs LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen