De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Op vakantie of zakenreis? Packpoint helpt je met inpakken

Rutger Otto
21 juli 2014, 16:32
2 min leestijd
Op vakantie of zakenreis? Packpoint helpt je met inpakken

Ga je op vakantie of heb je een business-tripje, dan is het soms lastig inschatten wat je precies mee moet nemen. En hoe weet je dat je niets essentieels vergeet? Daar hoef je je niet meer druk om te maken dankzij Packpoint.

Lees verder na de advertentie.

Packpoint is een soort persoonlijke assistent die je helpt herinneren aan spullen die je niet moet vergeten op je reis. De app kijkt naar je bestemming en de lengte van je reis en komt daarna met een lijst van spullen die je niet moet vergeten.

Packpoint: persoonlijke pak-assistent

packpoint kl

Zo werkt het. Bij het openen van de app, vraagt Packpoint of je een man of een vrouw bent (mannen nemen andere spullen mee dan vrouwen). Vervolgens krijg je een aantal vragen. Waar ga je heen? De app vult de plaats automatisch aan. Dan geef je aan wanneer je vertrekt en hoe lang je van plan bent op je bestemming te blijven. Dat kan vanaf 1 dag tot een maand. Ook geef je aan of je vakantie gaat vieren, of dat het een zakenreis is. Allebei kan ook.

In een volgend scherm geef je aan wat je op de bestemming gaat doen. Denk hierbij aan zwemmen, hardlopen en strand, maar als je een zakenreis hebt, kun je bijvoorbeeld ‘chique diner’ invullen, ‘werk’ en of je casual of zakelijk gekleed moet zijn.

Packpoint weet nu genoeg en schotelt je een lijst voor. Boven het lijstje kun je bekijken wat voor weer het op je bestemming is op de dagen dat jij er bent. De app geeft aan hoeveel shirts en broeken je mee moet nemen, dat je bijvoorbeeld geen zakelijk horloge moet vergeten, maar herinnert je ook aan je paspoort, je verzekeringspas en je telefoon- of laptopoplader. Mis je toch nog iets op de lijst, dan kun je dat natuurlijk zelf aanvullen, maar met Packpoint kom je een heel eind. Even op het item tikken is afvinken, veeg naar links en je kunt het verwijderen.

Packpoint downloaden

Packpoint is een paklijst vermomd als app die bijna beter dan jijzelf weet wat je mee moet nemen. De app is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. eEr is 20,3 MB aan vrije opslagruimte benodigd voor de installatie.

PackPoint: Reisgenoot

Wawwo

Gratis via App Store

PackPoint: Reisgenoot
PackPoint: Reisgenoot
PackPoint: Reisgenoot
PackPoint: Reisgenoot
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu