De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Scratch en vervorm tracks met de Pacemaker iPad-app

Wouter Nijsen
4 februari 2014, 19:03
2 min leestijd
Scratch en vervorm tracks met de Pacemaker iPad-app

Wie het tof vindt om als een echte DJ met diverse tracks te klooien, heeft genoeg keus in de App Store. De nieuwe Pacemaker iPad-app wil het anders doen en betrekt daarom Spotify bij het mixproces.

Lees verder na de advertentie.

Pacemaker iPad-app: mixen met Spotify-tracks

Pacemaker iPad-app

Door de hoeveelheid van DJ-apps zien we soms door de bomen het bos niet meer. Apps waarbij je in de huid kruipt van een deejay zijn er in overvloed. Meestal inwisselbaar, zelden echt speciaal. Met Pacemaker kun je pas echt een goed feest geven. Zo is het de eerste DJ-app die je rechtstreeks met je Spotify-account kunt koppelen.

Daardoor heeft de gebruiker ontzettend veel tracks onder zijn hoede. Als je niet zo thuis bent in de muziekwereld, is dat geen punt. De makers van Pacemaker kiezen voor een eenvoudig menu waar zelfs de meest simpele ziel nog doorheen komt.

Met een simpele druk op de knop kun je tracks inladen vanuit je eigen bibliotheek of vanuit Spotify. De twee DJ-decks die je voor ziet kun je gebruiken om de nummers te vervormen. Je kunt ze gemakkelijk met elkaar mixen, aanpassen op tempo, volume of bas. Zodra je de nummers hebt ingeladen, worden ze voorzien van of een blauwe of een rode kleur.

Voeg speciale effecten toe

De tracks kun je geheel naar je eigen hand zetten door allerlei kekke effecten toe te voegen. Denk daarbij aan meer of minder gain of aan een crossfader waarmee je de liedjes vloeiend in elkaar kunt laten overlopen. Het paradepaardje van Pacemaker blijft natuurlijk het scratchen. Door met je vingers over de elpees te vegen, creëer je het bekende wobwob-geluid, net zoals bekende deejays dat doen op hun decks.

pacemaker ipad-app

Belangrijk detail: om uit de bibliotheek van Spotify te kunnen plukken, heb je een Premium-account (9,99 euro per maand) nodig. Het werkt niet met de gratis streaming-varianten die Spotify onlangs uitbracht.

De gratis versie van Pacemaker maakt daarnaast niet van alle effecten gebruik. Als je een echo, een filter of extra loopjes wil toevoegen, moet je dokken. Voor 8,99 euro is het gehele pakket te verkrijgen. Download Pacemaker iPad-app via de link hieronder.

Pacemaker - AI DJ app

Pacemaker Music AB

Gratis via App Store

Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Pacemaker - AI DJ app
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu