Vier 35 jaar Pac-Man met de vernieuwde app op iOS

Rutger Otto
24 mei 2015, 11:32
2 min leestijd
Vier 35 jaar Pac-Man met de vernieuwde app op iOS
PAC-MAN

PAC-MAN

Gratis

Dit weekend bestaat Pac-Man 35 jaar en daarom is het spel voor iOS van een grote update voorzien. Ook is er een heel nieuw Pac-Man spelletje aangekondigd voor de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Pac-Man

Gameklassieker Pac-Man zag oorspronkelijk op 22 mei 1980 het levenslicht. Het spel was bedacht door Tohru Iwatani, die het hoofdpersonage op een pizza baseerde waarvan één pizzapunt van ontbrak. De maker hoopte met Pac-Man ook vrouwen naar de arcadehallen te lokken, waar de game als eerste te spelen was. Omdat zijn vriendin veel van eten hield, wilde hij iets verzinnen dat daarmee te maken had. Daarom hapt Pac-Man bolletjes van een doolhof.

In 35 jaar is Pac-Man uitgegroeid tot een van de boegbeelden uit de videogamegeschiedenis. Zijn evenbeeld is net zo bekend als die van Super Mario; zelfs mensen die niet van spelletjes houden weten wie het is.

https://www.youtube.com/watch?v=XbKu_h5KLTk

Happen op je iPhone

De Pac-Man op iOS is enorm trouw gebleven aan het origineel. Sterker: het is de oude game uit de arcadehal, maar dan op je mobiel. In het spel moet je 256 levels doorlopen (oorspronkelijk was dat het maximaal haalbare omdat spelers door een glitch niet verder konden) en al bolletjes etend uit de buurt van gekleurde spookjes blijven.

Het is ook mogelijk om multiplayerspelletjes te spelen. Daarvoor log je in met Facebook en speel je tegen willekeurige andere spelers in een level dat oogt als een taart met het cijfer 35 erop. Je speelt om de beurt je levens weg. Haal je meer punten dan je tegenstander, dan heb je gewonnen.

Pac-Man downloaden

Naast de volledige versie van Pac-Man (4,99 euro) kun je ook een gratis (Lite) versie spelen. Deze toont vrij veel reclamefilmpjes waardoor je gratis verder kunt. Overigens werkt uitgever van deze Pac-Man samen met de makers van Crossy Road aan een nieuwe Pac-Man game; Pac-Man 256. Deze maakt gebruik van de glitch uit het origineel en verschijnt deze zomer.

PAC-MAN

BANDAI NAMCO Entertainment America Inc.

Gratis via App Store

PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
PAC-MAN
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu