Uitdagende game PAC-MAN Friends is gratis App van de Week
Wouter Nijsen

Elke week kiest Apple een App van de Week uit en zet deze vervolgens een week lang gratis in de App Store. Deze week is dit PAC-Man Friends.

Bekende, uitdagende gameplay

PMF-iconZoals de naam al doet vermoeden speel je in dit spelletje als PAC-MAN, één van de boegbeelden van gaming in het algemeen. In PAC-MAN Friends is de traditionele gameplay van het oorspronkelijke spelletje te vinden, maar deze is wel voorzien van een nieuwe lik verf.

Het is de bedoeling met het happende poppetje alle bolletjes te verzamelen, om zo de deur aan het einde van het level te openen. Uiteraard is dit in het begin gemakkelijk, maar wordt dit almaar moeilijker, met name door de bekende spookjes die als vijanden fungeren.

De besturing zal in de eerste minuten wat oefening vergen, al er zijn wel verschillende besturingsmodi in te stellen. Zo kun je ervoor kiezen om het spel te besturen door je iPhone te kantelen, of met een virtuele joystick en d-pad. In totaal zijn er 95 levels en 9 unieke personages in het spelletje te vinden. In de video hieronder krijg je een korte impressie van PAC-MAN Friends.

PAC-MAN Friends downloaden

Via de onderstaande link kun je het spelletje downloaden en hiervoor is iOS 7 of hoger en 88.6MB aan opslagruimte benodigd. Wees er echter snel bij want PAC-MAN is tot volgende week donderdag gratis. Daarna betaal je de oorspronkelijke prijs van 3,59 euro.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.