Energie-app Oxxio krijgt binnenkort HomeKit-ondersteuning
Wouter Nijsen

Vanochtend is bekendgemaakt dat de app van energieleverancier Oxxio HomeKit-ondersteuning krijgt. Hierdoor is het binnenkort mogelijk om apparaten te besturen met je iPhone.

Apparaten op afstand bedienen

Oxxio HomeKitDe nieuwe versie van de app moet binnen een paar dagen beschikbaar zijn in de App Store. Met de app zijn slimme huishoudelijke apparaten (ook wel domotica genoemd) te bedienen met een iPhone. Denk hierbij aan functionaliteiten als het in- en uitschakelen van lampen, de thermostaat regelen, de televisie bedienen en het openen van deuren of sloten.

In de praktijk zijn echter nog weinig huishoudens in staat om de volledige functionaliteit van de Oxxio-app te benutten, omdat er nog weinig apparaten op de markt zijn met HomeKit-ondersteuning. Oxxio geeft wel aan dat zij verwachten dat veel hardware-partijen binnenkort met producten uitkomen die HomeKit ondersteunen.

Nauwkeurige informatie

Een van de redenen waarom Oxxio Homekit-ondersteuning aan haar app heeft toegevoegd, is het feit dat klanten hierdoor meer inzicht krijgen in hun energiegebruik. Middels de nieuwe app kunnen Oxxio-klanten nauwkeurige informatie opvragen waarmee ze het complete energieverbruik in huis kunnen monitoren. Apparaten moeten natuurlijk wel voorzien zijn van HomeKit-ondersteuning en dat is nu nog zelden het geval.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Oxxio

Oxxio

7,4 (3488 reviews)
Gratis via App Store

Wat je nog meer moeten weten over HomeKit

Oxxio HomeKitHomeKit is een nieuw ecosysteem waarmee je smart devices kunt besturen met een Apple-toestel. Het is onderdeel van iOS 8, de nieuwe iOS-versie die vanaf morgen is te downloaden. Het nieuwe platform is geen app maar een soort API die fabrikanten kunnen gebruiken om HomeKit-ondersteuning aan haar producten toe te voegen.

Mocht je meerdere HomeKit-apparaten in huis hebben, dan is het mogelijk om producten te groeperen zodat ze gelijktijdig te besturen zijn. Ook heeft HomeKit Siri-integratie, zodat je verschillende stemcommando’s (weliswaar in het Engels) kunt geven. Wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen, kun je dit middels Siri aangegeven en vervolgens worden lampen uitgezet, de televisie uitgeschakeld en deuren gesloten.

Het laatste nieuws over HomeKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.