De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

OverHeard: een soort Vine voor geluid

Rutger Otto
23 juni 2014, 11:53
2 min leestijd
OverHeard: een soort Vine voor geluid

Snelle, behapbare content die je gemakkelijk met vrienden kan delen. Een trend die qua video werd ingezet door Vine en daarna werd overgenomen door onder meer Instagram, zij het met iets langere maximumtijd. De nieuwe app OverHeard probeert hetzelfde te doen, maar dan met audio.

Lees verder na de advertentie.

overheard klein

De twist van Overheard is echter dat je de app tot twee uur kunt laten luisteren in de achtergrond. Dan neemt je iPhone dus continu omgevingsgeluid op. Die data wordt overigens niet de hele tijd bewaard. Bij de instellingen kun je aangeven hoeveel je terug kunt luisteren. Standaard kun je kiezen om 15 of 30 seconden terug te luisteren in de app. Dat kun je uitbreiden met in-app aankopen naar een minuut of tot drie minuten.

Sociaal netwerk voor geluid

Het grappige is dus dat je als je iets leuks hebt gehoord, je dat snel kan opzoeken en terugluisteren. Vervolgens kun je het stukje (15, 30 seconden of langer) uitsnijden en delen met anderen. Met een foto maak je jouw geluid aantrekkelijk voor anderen om aan te klikken.

OverHeard probeert een sociaal netwerk te zijn. Je maakt een account en je wordt verplicht vijf mensen te volgen voordat je kunt beginnen. Die vijf mensen kun je daarna overigens weer ontvolgen. Bij het opstarten van de app geef je de app vervolgens toegang tot je microfoon en kun je background recording inschakelen.

Overheard lijkt op Vine

De app lijkt qua ontwerp heel erg op Vine. Zo heb je een lijst waar je doorheen kunt scrollen met foto’s. Als je daarop klikt, kun je op play drukken, waarna de audio afspeelt. Zoals op elk sociaal netwerk kun je geluiden liken en delen. Ook is er de mogelijkheid om te reageren. Een geluidsfragment wordt overigens niet herhaald, zoals dat bij Vine wel gebeurd.

In 30 seconden kun je veel zeggen, maar toch ook weer niet. Voor de langere quotes of anekdotes zul je dus moeten upgraden. Wel zou je bijvoorbeeld in een muziekwinkel een gaaf nummer kunnen opnemen voor 30 seconden en daar de hoes bij fotograferen. Zo maken je volgers meteen kennis met nieuwe muziek. Bij stemmen kun je nog vervorming toepassen, zodat je bijvoorbeeld als Darth Vader klinkt. Je kunt de app gratis downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Er is 47 MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu