De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Overcast: nieuwe podcast-app van de maker van Instapaper

Rutger Otto
17 juli 2014, 10:43
2 min leestijd
Overcast: nieuwe podcast-app van de maker van Instapaper

Voor liefhebbers van podcasts is er nu Overcast. De app is gemaakt door Marco Arment, die eerder Instapaper maakte en aan de wieg stond van Tumblr. Overcast is een uitgebreide podcast-app die er nog mooi uitziet ook.

Lees verder na de advertentie.

Mooie, overzichtelijke podcast-app

overcast klein

Hoewel Overcast net in de App Store staat en er nog genoeg ruimte is voor verbetering, overtuigt de app meteen. Je merkt het al wanneer je Overcast opent: het design is licht, overzichtelijk en plat. Als gebruiker dien je een gratis Overcast.fm account aan te maken voor synchronisatie en opslag in de cloud. De app moet (ondanks al dat zware werk van podcasts refreshen en nieuwe episodes binnenharken) toch soepel blijven werken, zonder dat het je batterij leeg trekt.

Met je account kun je eveneens terecht op de webcliënt, waar je jouw podcast-abonnementen op kunt abonneren en waar je podcasts kunt afspelen. Het heeft nog niet veel om handen, maar moet in de toekomst uitgebreid worden. Het lost eveneens het gemis van een Mac-app op. Ook voor iPad is er overigens nog geen app.

Met Overcast kun je momenteel alleen podcasts downloaden, streamen is nog niet mogelijk. Wel kun je automatisch episodes downloaden als ze beschikbaar komen. Arment heeft laten weten dat streamen deze herfst (met de komst van iOS 8) beschikbaar komt.

Overcast upgrade

De app is gratis te downloaden, maar voor 4,99 euro ontgrendel je alle functies. Je kunt dan oneindig grote playlists maken en er evenveel afleveringen aan toevoegen. Ook zijn er twee interessante opties die vrij uniek zijn. Zo worden met Smart Speed stiltes tussen de gesprekken weggefilterd, zodat je sneller kunt luisteren. Daarnaast kun je met Voice Boost het volume van sprekers verhogen, zodat je het ook goed verstaat als je in een drukke omgeving bent.

Een andere, fijne optie van Overcast is dat je de app aan Twitter kan koppelen (geen spam). Je krijgt vervolgens podcasts als aanrader waar je vrienden over praten.

Overcast downloaden

Toch heeft Overcast nu nog een paar tekortkomingen. Er is dus geen app voor iPad of Mac. Daarnaast worden video-podcasts niet ondersteund en kun je niet streamen. Wil je Overcast proberen, dan kan dat. Je hebt een iPhone nodig met minimaal iOS 7 en 5,4MB aan vrije opslagruimte. De app is gratis, opwaarderen kost je 4,99 euro.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu