4 vernieuwingen in de update van podcast-app Overcast

21 februari 2017, 12:10
2 min leestijd
4 vernieuwingen in de update van podcast-app Overcast
Overcast

Overcast

Gratis

Reviewscore

9

Eén van de fijnste podcast-apps voor iOS is vernieuwd. Vooral het design van Overcast heeft in de derde versie de nodige veranderingen ondergaan.

Lees verder na de advertentie.

Overcast update

Overcast heeft updates doorgevoerd waarmee de podcast-app meer functies heeft gekregen en een nieuw ontwerp dat beter aansluit bij iOS 10. De app is nu gratis te downloaden, hieronder lees je wat er nieuw is.

1. De speler

De speler van Overcast, het scherm dat je ziet wanneer je een podcast beluistert, wordt nu als een kaart getoond. Deze schuif je van onder naar boven en andersom, waarmee hij over de achtergrond komt te liggen. Het venster vult niet meer het volledige scherm, maar ziet eruit als het afspeelscherm in Apple Music.

Lees ook: Waarom Overcast de beste podcast-app voor iOS is

Door nu links en rechts te vegen over de speler, kom je in het menu (waar je bijvoorbeeld de snelheid aanpast) en in de bijgevoegde tekst van de podcastmakers. Wil je de afleveringtekst alvast lezen voordat je begint met afspelen, dan verschijnt die vanuit het menu (via het i-teken) in een mooi nieuw volledig scherm en niet langer via een popup.

De speler wordt iets groter in beeld getoond als hij is ingeklapt (onder in beeld) dan in de vorige versie van de app.

overcast update

2. Afspelen

Voorheen begon een aflevering meteen te spelen als je erop tikte. Dat is niet langer het geval. Als je er nu één selecteert, klapt eronder een menuutje uit. Hier kun je voor play kiezen, maar het biedt ook de mogelijkheid om de podcast te delen, als favoriet aan te duiden, hem te verwijderen of in een afspeellijst te zetten. Deze extra stap voorkomt dat je niet per ongeluk een podcast aanzet. Voorheen kreeg je alleen meer menu-mogelijkheden als je naar links veegde over de aflevering.

3. Afspeellijsten

Marco Arment, de maker van Overcast, heeft het gebruikers gemakkelijker gemaakt om playlists aan te passen. Je kunt afleveringen in versie 3 altijd naar onderen en boven schuiven om de volgorde te bepalen. Daarnaast is het vanaf nu gemakkelijker om afleveringen toe te voegen vanuit meerdere plekken binnen de app.

overcast update

4. Kleinere veranderingen

Het is eindelijk mogelijk om afleveringen van oud naar nieuw te sorteren. Daarnaast worden al beluisterde podcasts tussen de aanraders vaag gemaakt.

Overcast heeft nu ook een widget, waarmee je direct kunt zien welke volgende podcasts er worden afgespeeld. Verder is de Apple Watch-app verbeterd, waardoor die sneller draait op de meest recente versie van watchOS.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu