Fijne podcast-app Overcast is nu helemaal gratis

Rutger Otto
10 oktober 2015, 15:50
2 min leestijd
Fijne podcast-app Overcast is nu helemaal gratis
Overcast

Overcast

Gratis

Reviewscore

10

Versie 2 van Overcast is nu te downloaden. Met de update is één van de beste podcast-apps voor iOS nog beter geworden. Lees in dit artikel welke dingen verbeterd en helemaal nieuw zijn.

Lees verder na de advertentie.

Overcast-app nu gratis

Overcast heeft zijn eerste écht grote update te pakken. Waar je in de eerste versie nog vijf euro moest betalen om alle functies te ontgrendelen (zoals stiltes in gesprekken wegfilteren en ‘Voice Boost’ om slecht opgenomen stemmen te levelen), is de app nu helemaal gratis. Volgens maker Marco Arment betaalde ongeveer 20 procent van de gebruikers voor de volledige versie. Dat betekent dat 80 procent geen gebruikmaakte van de functies die Overcast zo goed maken.

Het nieuwe verdienmodel zit iets anders in elkaar. Mensen die de app fijn vinden, kunnen een ‘patron’ worden voor een euro per maand. Daarmee ontgrendel je niets in de apps, maar steun je wel de ontwikkelaar.

Streamen

Er zijn ook nieuwe functies in Overcast gekomen met versie 2.0. Zo kun je nu ook podcasts streamen, in plaats van downloaden. Als je een aflevering aantikt, start hij direct en tijdens het luisteren buffert de app de rest van de aflevering. Als hij helemaal gebufferd is, staat hij als download in de app. Een soort tussenweg van downloaden en streamen dus. Let wel op: dit kan flink wat data kosten als je niet op wifi zit.

Hoofdstukken

Nieuw is ook ‘Chapters’. Als makers van podcasts hoofdstukken toevoegen aan hun audio, kun je als luisteraar naar een bepaald onderdeel in de podcast skippen. Luister je naar lange podcasts en wil je snel naar het onderdeel dat je aanspreekt, dan wordt dat op deze manier een stuk makkelijker. Overigens maken niet alle podcasters gebruik van deze techniek.

Als laatste zijn er nog wat kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo moet de app minder energie verbruiken en biedt hij ondersteuning voor 3D Touch op de nieuwe iPhones en Split View op de iPad. Verder moeten Smart Speed en Voice Boost nu ook beter klinken.

Download Overcast

De Overcast-app is echt een aanrader voor podcast-liefhebbers, zeker nu hij gratis is. De app draait op iOS 9 of nieuwer.

Overcast

Overcast Radio, LLC

Gratis via App Store

Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Overcast
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu