Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Over: foto-app met focus op tekst is gratis App van de Week

Wouter Nijsen
5 februari 2016, 14:33
2 min leestijd
Over: foto-app met focus op tekst is gratis App van de Week
GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Studio: logomaker

Gratis

Reviewscore

8

Apple heeft deze week geen game, maar een fotobewerking-app uitgeroepen tot de gratis App van de Week. Met Over voeg je teksten toe aan bestaande beelden, die je voor verschillende doeleinden geschikt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met Over

Over staat al drie jaar in de App Store en werd door de jaren heen meermaals van updates voorzien. De app richt zich specifiek op het gebruik van tekst in foto’s. Naast dat je je eigen kiekjes kunt bewerken, kun je in Over ook terecht voor bestaande beelden. Zo vind je in het hoofdmenu afbeeldingen van de fotosite Unsplash en krijg je dagelijks nieuwe plaatjes tot je beschikking. Het aanbod is niet heel groot, maar divers genoeg zodat je altijd wat tofs kunt maken.

Als gezegd staat Over in het teken van tekst. De app bevat meer dan 300 lettertypen om uit te kiezen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een eigen lettertype te installeren. Als je die hebt opgezoekt op het internet, kun je ‘m met de bijhorende extensie toevoegen aan de app.

De opties van Over zijn verdeeld over drie knoppen: Background, Text en Artworks. Wanneer je op een knopje drukt, zie je onderin alle mogelijkheden om het beeld van tekst te voorzien. Je kunt gemakkelijk de lettergrootte aanpassen, maar ook altijd van kleur wisselen of de woorden op een bepaalde manier centreren. De mogelijkheden zijn uitgebreid, dus je kunt helemaal los gaan.

Gemaakte afbeeldingen zijn op verschillende manieren te delen en voor veel doeleinden geschikt. Zo kun je ze gebruiken als digitaal verjaardagskaartje, of om een idee te visualiseren en je gevoelens te uiten. Overigens is de app voorzien van 3D Touch-ondersteuning. Wanneer je hard op het app-icoon drukt, open je direct je laatste creaties, en met de Peek en Pop-functionaliteit krijg je een voorvertoning op het scherm.

Download

Over kost normaliter 3,99 euro in de App Store, maar is een week lang gratis te downloaden. De app vereist 65,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 8+.

GoDaddy Studio: logomaker

GoDaddy Mobile LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu