OV Saldo: simpel je saldo checken met Passbook-integratie

Wouter Nijsen
6 mei 2013, 8:11
1 min leestijd
OV Saldo: simpel je saldo checken met Passbook-integratie

OV Saldo is niet zomaar de zoveelste saldo-checker voor de OV-chipkaart. De app biedt een simpele en overzichtelijke interface waarmee je gemakkelijk je saldo checkt, gebruikt fijne felle kleuren en is voorzien van een handige Passbook-integratie.

De app, die is ontwikkeld door Daan Lemmen en Remco van der Veer, laadt snel en wil de overdaad aan functies terugbrengen tot hetgeen dat het belangrijkste is: je saldo, en het snel opzoeken ervan.

Lees verder na de advertentie.

OV Saldo: snel en simpel

mzl.mjshhqol

Het opvragen van je saldo kan op twee manieren: door de app of de Passbook-app te openen. Als je voor de eerste keer OV Saldo opstart, voer je de gegevens in die je normaliter bij de officiële website van de OV-chipkaart invoert. De app heeft daarom ook een dergelijk account nodig om te functioneren.

Het inladen van de informatie gaat lekker rap en het opnieuw opvragen ervan ook. De app geeft je een overzicht van je kaart, het saldo, je laatste check-in, de geldigheid van de kaart, of deze automatisch wordt opgeladen en welke producten op de kaart geactiveerd zijn.

OV Saldo ondersteunt meerdere passen en geeft gebruikers de optie om een speciale pas in Passbook aan te maken. Deze pas kan om het uur automatisch worden geüpdatet waardoor je altijd het meest recente saldo kunt zien zonder dat je OV Saldo hoeft te openen. Daarnaast is een dergelijke pas in Passbook een meer elegantere manier om je saldo te bekijken. Ook is de pull-to-refresh-functie via de achterzijde van de pas aanwezig.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's