OV-ChipCard toont oplaad- en ophaal-punten

Redactie
1 oktober 2010, 21:35
1 min leestijd
OV-ChipCard toont oplaad- en ophaal-punten

De OV-Chipkaart wordt steeds vaker gebruikt in Nederland. Er komen dus ook steeds meer verkoop- en oplaad-punten. Deze week is er een applicatie in de App Store verschenen die deze punten op de kaart weergeeft. Hierdoor kan je onderweg altijd een plek vinden waar je je OV-chipkaart kan bewerken.

Lees verder na de advertentie.

Ophaal- en oplaad-punten

Er zijn verschillende soorten apparaten waarmee je je chipkaart kunt bewerken. Er zijn twee soorten apparaten: Ophaal- en oplaad-apparaten. Deze apparaten hebben allebei functies die de ander niet heeft, en dus is het belangrijk dat je het juiste apparaat opzoekt. De applicatie OV-ChipCard laat precies zien wat voor apparaten er op de verschillende plaatsen te vinden zijn.

Alle ophaal- en oplaad-punten worden op een kaart geplaatst als je de applicatie start. Je kan zelf een gebied bekijken door in te zoomen op de kaart, of je kan de applicatie zelf je locatie op laten zoeken. Als je een punt op de kaart kiest, krijg je gedetailleerde informatie over het punt te zien. Op basis hiervan kan je bepalen of het punt voldoet aan je verwachtingen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's