4 zaken die je moet weten over het vernieuwde Outlook voor iOS

Gijs Ettes
29 januari 2015, 12:01
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over het vernieuwde Outlook voor iOS

Microsoft heeft vandaag een vernieuwde Outlook-app voor iOS gelanceerd die een stuk completer en gebruiksvriendelijker is. We laten je zien welke verbeteringen de mail-app met zich meebrengt.

Lees verder na de advertentie.

1. Slimmere inbox

outlook ios-app

De Outlook iOS-app is gebaseerd op de techonolgie van Acompli, een bedrijf dat Microsoft begin december overnam. Net als die mail-app heeft Outlook een slimmere inbox waarbij je snel kunt wisselen tussen accounts en met veegbewegingen berichten verwijdert of archiveert. Het grote scherm van de iPad biedt het voordeel dat je zowel je inbox ziet als de berichten waarop je tikt.

Handig is dat belangrijke berichten in Outlook nu automatisch komen bovendrijven en mails die nog even kunnen wachten, swipe je gemakkelijk weg. Je kunt ze eventueel ‘inplannen’, zodat ze op een later moment terugkeren in je inbox. Minder belangrijke mails verschijnen in de map ‘Andere’.

2. Ondersteuning voor veel verschillende accounts

Standaard werkt de Outlook Android-app met Hotmail, Gmail, iCloud, Yahoo Mail, Microsoft Exchange, Office 365 en natuurlijk Outlook.com. Als gezegd kun je snel en gemakkelijk schakelen tussen je verschillende (zakelijke/privé) accounts.

Wat we ook prettig vinden, is dat de vernieuwde Outlook iOS-app een complete weergave van je agenda en afspraken toont. Je hoeft dus niet heen en weer te schakelen om te zien wat er allemaal op de planning staat.

3. Gemakkelijk werken met bijlages

Microsoft heeft de wijze waarop je in de mail-app met bijlages werkt, verbeterd. Je kunt snel bestanden van bijvoorbeeld OneDrive of Dropbox inzien en als bijlage toevoegen aan je mails. De ingebouwde zoekfunctie moet ervoor zorgen dat je met slechts een paar letters snel berichten, contacten en bestanden vindt. Ook daarbij is weer handig dat de belangrijkste en meest gebruikte contacten en bestanden als eerste verschijnen.

4. Gratis te downloaden

Zoals het een mail-app anno 2015 betaamt, is Outlook voor iOS gratis te downloaden. De applicatie is volledig Nederlandstalig en werkt met iOS 8 of nieuwer. Ook heb je circa 22,5MB aan vrije opslagruimte nodig.

Microsoft Outlook

Microsoft Corporation

Gratis via App Store

Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu