De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Outernauts: de eerste iOS-game van de makers van Ratchet & Clank

Rutger Otto
2 juni 2014, 10:25
2 min leestijd
Outernauts: de eerste iOS-game van de makers van Ratchet & Clank

Insomniac Games is bekend van PlayStation hits als Spyro the Dragon en Ratchet & Clank. Twee jaar geleden maakte de studio een Facebookspel genaamd Outernauts. Nu is de app-versie in Nederland verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Begin dit jaar verdween Outernauts als browsergame van Facebook, nadat hij krap twee jaar had gedraaid. Insomniac had simpelweg niet de middelen om de game online draaiende te houden. De studio besloot dus om de Facebookversie offline te halen om zich te focussen op een app-variant.

Official Outernauts Launch Trailer

Anders dan de Facebook-versie

Outernauts: Monster Battle is nu te downloaden via de App Store en mensen die de game ooit speelden in hun browser, zullen meteen zien dat deze app een ietwat uitgeklede versie is. Outernauts is een vrij statische game geworden. Waar je vroeger planeten kon ontdekken, kies je gevechten nu op een kaart.

Alles begint met het kiezen van een monster. Zoals in Pokémon is elk beest een bepaald type, zoals vuur, water of plant. Met deze monsters kun je tegen anderen vechten door simpelweg van jouw monster naar een vijand te vegen. Hoewel dit het aardigste gedeelte is van de game, kun je ook instellen dat gevechten automatisch worden gedaan.

Je verkrijgt nieuwe monsters door de beesten met elkaar te kruisen. Om ze te laten levelen betaal je geld, waar dat vroeger nog ging door experience-punten te verzamelen in gevechten. Je kunt overigens speelgeld verdienen door monsters te verslaan, maar je kunt het ook kopen met echt geld. Net als in bijvoorbeeld Clash of Clans kun je gebouwen opzetten, maar dat duurt een bepaald aantal minuten. Een proces dat je natuurlijk weer kunt versnellen door geld neer te tellen.

Download Outernauts: Monster Battle

Wat dat betreft is Outernauts: Monster Battle voor iOS meer Clash of Clans geworden, waar het iets meer Pokémon was op Facebook. Dat is jammer, maar het is lastig niet verliefd te worden op de cartoony wereld en grappige monsters in Outernauts. Je kunt de app gratis downloaden voor iOS 7 of hoger. Ook is 97,1 MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu