Ontdek podcasts en meer met Otto Radio voor iOS

Wouter Nijsen
24 februari 2016, 13:45
2 min leestijd
Ontdek podcasts en meer met Otto Radio voor iOS
hibooks - amazing audiobooks

hibooks - amazing audiobooks

Gratis

Reviewscore

7,5

Wil je beginnen met podcasts luisteren, maar weet je niet zo goed waar je moet starten, check dan Otto Radio eens. Deze iOS-app geeft aanbevelingen op basis van je interesses.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Otto Radio

Wanneer je Otto Radio voor het eerst opstart, zie je een welkomscherm en dien je een aantal interessegebieden te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan sport, films en muziek, maar ook wetenschap en technologie zitten in de app verwerkt. Hierna kom je terecht in het hoofdmenu, waar je naast algemene informatie ook alvast wat nieuwsberichten voorbij ziet komen. Dit zijn veelal Amerikaanse nieuwtjes en hierdoor niet altijd interessant voor Nederlandse gebruikers. Toch zitten er zeker leuke dingen bij, omdat het aanbod varieert en is afgestemd op de gebruiker.

Het toffe is dat nieuwsberichten niet als tekst worden weergegeven, maar alleen als audio beschikbaar zijn. Hiermee is de app geschikt voor in de auto, mede omdat je reistijden kunt invoeren. Doe je er bijvoorbeeld 45 minuten over om bij je werk te komen, dan zorgt Otto Radio ervoor dat die tijd wordt gevuld met interessant nieuws.

Omdat audio centraal staat, hebben podcasts binnen Otto Radio een belangrijke rol. Het is mogelijk om naar specifieke podcasts te zoeken, maar je kunt ook shows ontdekken. Per interessegebied geeft de app een aantal aanbevelingen, die je vervolgens kunt beluisteren of negeren. Met een tik op het scherm voeg je ze toe aan je account en kun je kijken welke uitzendingen beschikbaar zijn.

Eind vorige maand kreeg Otto Radio een belangrijke update. Zo werd de TryPod-functie toegevoegd, waarmee je sneller nieuwe podcasts kunt ontdekken. De eerste drie minuten van een podcast worden afgespeeld, waarna je kunt kiezen om verder te luisteren of over te schakelen naar een andere. Het klinkt simpel, maar het werkt bijzonder goed.

Otto Radio voor iOS downloaden

Otto Radio is gratis in gebruik en via onderstaande link te downloaden. De app vraagt om 74,6MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of nieuwer voor de installatie.

hibooks - amazing audiobooks

Story Labs, LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu